Aplec de St. Sebastià a El Gos (Oliola)

El dimarts 17 de setembre es va celebrar a l’església d’El Gos -municipi d’Oliola-, l’Aplec del setembre en honor del seu titular Sant Sebastià, tot agraint la seva intervenció guaridora de la pesta que vivia la zona ara fa uns segles. 

A la celebració es va aprofitar per fer també la inauguració de les darreres obres que s’han dut a terme en l’església que és datada al segle XIII. Unes obres que han recuperat els carreus que basteixen l’interior de l’edifici i que fins ara estaven coberts de guix, s’ha reduït l’espai del cor, i s’ha refet el terra de l’església. Aquesta actuació completa un seguit d’actuacions dels darrers anys que han recuperat aquest esglesiola d’una sola nau, amb absis semicircular i petita espadanya a la façana d’accés. Les obres han estat finançades amb la col·laboració de l’Ajuntament, la Parròquia i les aportacions dels veïns.

A les 12 del matí va tenir lloc la missa d’Acció de Gràcies a Sant Sebastià, on hi van participar els veïns d’El Gos i altres fidels de la rodalia. La celebració va estar presidida per Mn. Ramon Balagué, Arxiprestat de l’Urgell Mitjà, Mn. Josep Sauter, Rector de la Parròquia i Mn. Jaume Mayoral. També hi va assistir l’Alcalde d’Oliola, Il.lm. Sr. Santiago Cisquella. Mn. Balagué a la homilia es va referir a la devoció a Sant Sebastià i a la seva ajuda en moments difícils que tenen les persones, també va agrair la tasca de col·laboració d’institucions i entitats que permeten poder salvaguardar el patrimoni cultural i religiós d’arreu del Bisbat, un patrimoni molt nombrós al bisbat urgel·lità i amb necessitats d’actuacions per poder conservar-lo.

Acabada la celebració i abans de passar a venerar la relíquia de Sant Sebastià tot acompanyant-ho amb els cant dels goigs al sant, va adreçar unes paraules el Sr. Cisquella que en nom de l’Ajuntament va agrair la col·laboració de veïns i veïnes per poder sufragar l’actuació i felicitar per com ha quedat l’església després de les obres. També va prendre la paraula la Sra. Carme de “Cal Mallol”, veïna del temple i que va voler felicitar totes les parts per la seva entrega per millorar aquesta petita església parroquial, tan estimada per la gent de la rodalia. En acabar es va fer una fotografia de família i tot seguit es va oferir un refrigeri per a tots els assistents.

Compartir