Aplec de Santa Maria de Font Romeu

Més de 2.000 fidels i una gran quantitat de preveres i diaques es van reunir el diumenge dia 7 de setembre per celebrar el tradicional aplec de «La Moreneta» a Font Romeu (Capcir-Cerdanya). La solemne Eucaristia enguany fou presidida per l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives que hi fou convidat per l’Administrador diocesà de la Diòcesi de Perpinyà-Elna, Mons. Jean-Paul Soulet que agraí la presència de Mons. Vives i recordà com aquell territori pertanyia al Bisbat d’Urgell fins Napoleó (1803), quan finalment s’aplicà eclesiàsticament que passés a l’actual bisbat complint el Tractat dels Pirineus (1659).

A la seva homilia Mons. Vives animà els fidels a viure la joia de l’Evangeli: «Hem de viure la joia que l’Esperit Sant ens dóna. A través del baptisme i la confirmació, l’Esperit Sant penetra dins nostre i ens impulsa a transmetre la joia de l’Evangeli, la joia de tenir una mare, Maria; la joia de pertànyer a un poble, l’Església, que ens dóna la vida divina, la pau i la misericòrdia». L’Arquebisbe recordà com Maria és la Mare de la caritat, que va córrer ràpidament a prestar la seva ajuda a la seva parenta Elisabet. Hi va anar promptament, sense dubtar-ne. Nosaltres també hem d’anar ràpidament a oferir la nostra ajuda a tots aquells que ens necessiten, ja que som els germans de Jesús, els amics de Jesús. Maria ens porta sempre en el seu cor! I també Mons. Vives oferí als fidels una reflexió sobre la pregària de l'»Ave Maria» tot recordant que molt probablement prové de l’Església de Síria, fou escrita al segle VI per un cristià d’Antioquia, i després perfeccionada per Sant Joan Damascè, al segle VIII. L’Arquebisbe animà els fidels a pregar insistentment pels cristians perseguits a l’Orient Mitjà, especialment els de Síria, l’Irak, el Líban i Gaza i exhortà els fidels a donar sempre gràcies a Déu pel do de la vida rebuda. També convidà a pregar intensament pel proper Sínode de Bisbes sobre la família i, en especial, per les famílies que estan passant per moments de dificultat per la malaltia, la manca de feina o qualsevol altra circumstància.

En finalitzar l’Eucaristia l’Arquebisbe regalà una casulla al Rector d’Aiguatèbia, Mn. Joan B. Malirach, en recordança del pelegrinatge que els preveres d’Urgell dugueren a terme el passat juliol a Aiguatèbia, lloc on va néixer el Bisbe d’Urgell Sant Ermengol a la segona meitat del segle X.

img 1900img 1840img 1845img 1913img 1921

Compartir