Adolescents i joves d’arreu del país preguen junts a Youtube per Pentecosta

Avança a poc a poc el desconfinament a l’Església. I moltes activitats es mantenen encara en format virtual. El dissabte 30 de maig al vespre els joves cristians d’arreu del país, amb ocasió de la festa de Pentecosta, van demanar “el do de l’Esperit Sant”. És la Vetlla de Pentecosta proposada pel Secretariat Interdiocesà de Joventut (SIJ). Volien “celebrar i viure plegats, tot demanant el do de l’Esperit Sant per a cadascú de nosaltres i per als adolescents i joves”.
Setze joves de Catalunya i Mallorca havien preparat les pregàries i els cants. La vetlla va tenir lloc dissabte 30 de maig a les 22:30 h i s’hi podia accedir a través del Canal YouTube d’Església Jove, des de les xarxes de les Delegacions Diocesanes dels diferents bisbats i des de les xarxes que s’hi vulguessin adherir.
“La vetlla dóna continuïtat a aquestes trobades tan nostres com són els Aplecs de l’Esperit”, explica el director del Secretariat Interdiocesà de Joventut, Mn. Josep Mateu. Com que el format de la vetlla encara no pot ser presencial, van mantenir la proposta virtual que ja van iniciar amb el Via Crucis en confinament. Aquella experiència va sumar fins a 5.662 visualitzacions.
{youtube}sB-ywqd-nDs{/youtube}
Esperança, compromís i llum per a afrontar la realitat
“El context ha canviat, però en aquesta Pentecosta volem remarcar la importància que té un jove cristià: que la força que rebi de l’Esperit l’ajudi a afrontar aquesta situació que ens ha deixat el Covid”, diu Mn. Mateu. “Com a cristians hem de donar resposta, no només des del que se’ns diu a la societat, sinó des de la fe, una resposta d’esperança, de compromís, de llum, que transformi la nostra realitat davant d’aquesta situació que pot generar malestar, tristesa i desil·lusió”.
I conclou: “Volem que, el que la Pentecosta va suposar per als primers cristians, també ho suposi per a nosaltres davant de les moltes adversitats que se’ns presenten en el moment actual”.
Amb aquesta celebració, el SIJ tanca també la proposta diària que han estat fent arribar durant el confinament per a guiar la pregària personal. Diumenge 31 de maig hauran publicat i difós 76 missatges amb el lema ‘Fent camí’ al web, a xarxes socials i per correu electrònic a joves i animadors de la fe.

Compartir