37ª Assemblea anual de l’Hospitalitat M. de Déu de Lourdes d’Urgell

El diumenge dia 29 de novembre de 2015, es va celebrar a la Casa d’Espiritualitat del St. Crist de Balaguer, la 37ª assemblea anual de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes del Bisbat d’Urgell, amb la participació d’un centenar de persones.

L’assemblea s’inicià amb la celebració de l’Eucaristia al Santuari del St. Crist presidida pel Sr. Arquebisbe, Mons. Joan-Enric Vives i fou concelebrada per Mn. Ignasi Navarri, Vicari General i Consiliari de l’Hospitalitat, i Mn. Pere Morales, nou Viceconsiliari. I comptà amb la presència de la comunitat de les Monges del St. Crist.

A la seva homilia, corresponent al primer diumenge d’Advent, el Sr. Arquebisbe animà a viure aquest temps d’Advent amb novetat tot vencent la rutina. Recordà la gran notícia que significa que el Senyor ha vingut, ve i vindrà. I exhortà a “acollir el Senyor amb bones obres”. A viure aquest any de la Misericòrdia amb intensitat espiritual, i units a Maria la Mare de Déu que ens ajudarà ser portadors de Misericòrdia. Lourdes ens ajuda a viure i practicar la Misericòrdia.

Com cada any, és pregà pels membres difunts de l’Hospitalitat. A continuació tingué lloc la celebració de l’Assemblea anual sota la presidència del Sr. Arquebisbe i del President de l’Hospitalitat el Sr. Josep M. Marimon, acompanyat de la resta dels membres de la Junta Directiva.

Els principals temes tractats foren els següents:

– La lectura i aprovació de l’acta de l´assemblea anterior 2014.

– La revisió dels actes realitzats al llarg d’aquest any 2015.

– El balanç econòmic corresponent a l’any 2014.

– Informacions sobre el Congrés Nacional d’Hospitalitats, celebrat a Girona.

– La Trobada de les Juntes de les Hospitalitat catalanes, celebrada a Girona.

– També s’ha comentat el lema pastoral 2016: “Misericordiosos com el Pare” (Lluc 6,36).

A l’assemblea fou presentat Mn. Pere Morales com a nou Viceconsiliari de l´Hospitalitat. Es constatà la consolidació de les activitats de l´Hospitalitat en coordinació amb la delegació diocesana de la Pastoral de la Salut, i es va insistir en la necessitat de fer un esforç per fidelitzar més joves a l´Hospitalitat de Lourdes. Es valorà positivament que dos seminaristes participessin durant l´estiu a Lourdes, com a estagers.

Al dinar de germanor que posà el punt i final, un any més, a aquesta tradicional diada nadalenca de l’Hospitalitat  hi assistiren Mn. Joan Pujol, Rector de la parròquia de Balaguer i Arxiprest, i Mn. Pau Vidal capellà custodi del Santuari.

Compartir