36a Assemblea anual de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes del Bisbat d’Urgell

El diumenge dia 30 de novembre de 2014, s’ha celebrat a la Casa d’Espiritualitat del St. Crist de Balaguer, la 36a assemblea anual de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes del Bisbat d’Urgell amb la participació de més d’un centenar de persones. Una cinquantena llarga de membres de l´Hospitalitat havia assistit a Núria, a la Missa d´acció de gràcies per la concessió del títol de Basílica Menor al Santuari de la Mare de Déu.

L’assemblea s’inicià amb la celebració de l’Eucaristia al Santuari del St. Crist presidida pel Sr. Arquebisbe de la Diòcesi, Mons. Joan-Enric Vives i concelebrada per Mn. Ignasi Navarri, Vicari general i Consiliari de l’Hospitalitat, I amb la presència de la comunitat de les monges del St, Crist.

En la seva homilia, corresponent al primer diumenge d’Advent, el Sr. Arquebisbe animà a viure aquest temps d’Advent amb un esperit de vetlla. A estar sempre a punt. A viure cada dia amb molta intensitat. A fer nostra aquella oració tan preciosa del Papa St. Joan XXIII; «Només per avui Senyor …» i a repetir-ho cada dia.

Com cada any, és pregà pels membres difunts de l’Hospitalitat. A continuació tingué lloc la celebració de l’assemblea sota la presidència del Sr. Arquebisbe i del President de l’Hospitalitat el Sr. Josep M. Marimon, acompanyat de la resta dels membres de la Junta Directiva.

Els temes tractats foren els següents:
– La lectura i aprovació de l’acta de la sessió anterior.
– La revisió dels actes realitzats al llarg d’aquest any 2014.
– El balanç econòmic corresponent a l’any 2013.
– Informacions sobre el Congrés Nacional d’Hospitalitats, celebrat a Sevilla .
– La Trobada de les Juntes de les Hospitalitat catalanes, celebrada a Vic.
– També s’ha comentat el lema pastoral 2015:» Lourdes, l´alegria de la missió».

A l’assemblea s’ha valorat molt positivament la bona integració de l´Hospitalitat a la Diòcesi. S´ha posat de relleu la disponibilitat dels membres de l´Hospitalitat a l´hora de participar en les activitats diocesanes.

El dinar de germanor amb una vuitantena d’assistents posà el punt i final a aquesta tradicional diada nadalenca de l’Hospitalitat. Un bon grup participà aquella mateixa tarda al recés d´Advent predicat pel Sr. Arquebisbe al mateix Santuari del St. Crist, amb motiu de l´inici de l´Any de la Vida Consagrada.

fotofoto  1 foto  2

Compartir