20 anys de Ràdio Estel

Ràdio Estel viu el seu 20è aniversari el dimarts 28 d’octubre. És la mateixa data en què el 1994 es va inaugurar formalment l’emissora amb un acte presidit per l’aleshores arquebisbe de Barcelona, Ricard Maria Carles, i amb la presència de qui era en aquell moment president del Parlament de Catalunya, Joan Rigol.
Coincidint amb el dia del 20è aniversari, Ràdio Estel donarà veu a diferents persones que han estat vinculades d’una manera o altra a l’emissora, com també a gent que se sent propera a l’esperit i la personalitat pròpia d’aquest mitjà de comunicació. Ràdio Estel està vinculada a l’Església a través de la Fundació Missatge Humà i Cristià, de l’Arquebisbat de Barcelona, i alhora és un mitjà obert a la societat catalana, sensible a acollir les propostes de l’humanisme cristià i plural en l’aspecte social, polític i religiós. Durant aquest 28 d’octubre, Ràdio Estel proposa, a aquells professionals de la comunicació dels mitjans que tenen presència a Catalunya, que adrecin algunes paraules de salutació amb motiu dels 20 anys. Una manera de compartir, dins el panorama radiofònic, audiovisual i mediàtic en general, un moment de satisfacció per l’oferta que ofereix l’emissora.
Ràdio Estel celebrarà també el 27 de novembre la tercera edició de la Nit, un sopar a benefici de la mateixa emissora i també del setmanari Catalunya Cristiana, que arriba aquest any al seu 35è aniversari.
Els 20 anys de Ràdio Estel són una etapa de gran riquesa tant per a tot un projecte fet realitat com per al panorama audiovisual a casa nostra. Des de l’inici, amb la primera freqüència del 106.6 FM a Barcelona, s’ha apostat per un model de radiofórmula musical, amb una selecció acurada i molt pensada per a l’acompanyament de l’oient, combinada amb alguns programes i petits espais de contingut social, de pensament, d’espiritualitat i de cultura. Aquesta estructura, amb accents i matisos, s’ha mantingut sempre i ha connectat amb una part important de la societat catalana, que coneix perfectament i valora l’oferta. En aquestes dues dècades les freqüències han crescut i ara arriba a la majoria del territori de Catalunya i Andorra, gràcies a la cooperació amb Ràdio Principat del Bisbat d’Urgell, creada per Mons. Joan Martí el 1995 i que començà a emetre conjuntament amb Ràdio Estel per Nadal de 1997.
En algun moment de la seva història per Ràdio Estel han passat personatges tant rellevants de la comunicació com Òscar Dalmau, Marta Cailà, Joan M. Pou, Xavier Puig, Helena Garcia Melero, Tomàs Molina, Txell Barrionuevo, Joan Corbella, Ramon Castelló, Miquel Murga, Francesc Rosaura, Quim Morales, Eduard Berraondo, Marta Torné, Víctor Lozano, Susanna Guasch…, entre molts d’altres.
El panorama ha canviat des que es va començar a dissenyar i plantejar l’emissora, a partir de les primeres inquietuds sorgides els anys vuitanta en el si de l’Església i de moltes comunitats cristianes. Ara Ràdio Estel viu el present i mira el futur amb la voluntat de continuar al servei de la societat des d’una opció fidel a les arrels i oberta a la diversitat.

banner 20anys

Compartir