17ª Trobada esportiva de Residències de gent gran

Dissabte dia 16 de juny va tenir lloc a La Seu d’Urgell la 17ª Trobada esportiva de Residències de gent gran de Cerdanya, Alt Urgell, La Seu i Andorra. En un ambient molt festiu les 8 residències van competir esportivament amb proves adaptades a la seva edat, i van poder gaudir de l’esportivitat, l’amistat, la perícia i el reconeixement dels altres, valors essencials en aquesta Trobada pirinenca, acompanyada pel bon temps, en la que van participar 300 persones. 

La trobada, la desfilada, les proves,el repartiment de premis i el dinar de germanor van tenir lloc a la Residència Llar de Sant Josep de La Seu, molt ben acollits pels residents, personal i les Germanetes dels Ancians Desemparats, amb la superiora Gna. Rosario Martínez al davant. S’hi feren presents l’arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, la Secretària d’Estat del Ministeri de benestar social del Govern d’Andorra, la Regidora de benestar social de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell, i els membres del Comitè organitzador. Van poder ajudar la bon marxa de la Trobada un gran nombre de voluntaris, que en tot moment, amb l’ajuda de la Creu Roja i la Guàrdia Urbana de La Seu van prestar molt bons serveis a la gent gran i a la realització de l’esdeveniment esportiu, que ja té llarga tradició.
L’acte inaugural va començar amb les paraules de benvinguda de l’equip organizador, representat en la Sra. Meri Farré, que va animar als avis: «estem aqui gracies a la vostra energia. La de participants, voluntaris i amics. Sou un exemple d’esforç, de ganes de viure, gracies per estar aqui». La Gna. Rosario Martínez donà la benvinguda i desitjà sort als participants, com la regidora d’Afers Socials de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell, Sra. Montserrat Bonet, que va posar l’esport com eina de manteniment de l’esperit personal. La Sra. Esther Fenoll posà èmfasi en la importància d’avançar en la vida amb ganes, amb esperit de superació, perque «sou un exemple a seguir i una part important i activa de la població». Mons. Joan-Enric Vives va cloure els parlaments destacant el contrast entre els empresaris que havien omplert la Seu d’Urgell els dos dias abans i els participants a l’acte, els avis: «sou el col·lectiu molt important: sou els que ja heu treballat, els que ja heu fet empreses, fet de pagès, els que heu aixecat el pais… i ara arriba el moment del reconeixement, i aquesta trobada és part d’aquest reconeixement». La Coral Signum va tancar l’acte d’inauguració amb l’havanera «El meu avi». 
{youtube}2QxrHPRxf1c{/youtube}

Compartir