15a Trobada de matrimonis de Cerdanya

Per 15ª vegada es va celebrar el dia 17 d’agost a l’ermita del Santuari de la Mare de Déu del Remei la trobada de matrimonis de Cerdanya amb el Sr. Arquebisbe Mons. Joan-Enric Vives, organitzada pel Rector de les Parròquies de Bolvir i veïnes, Mn. Xavier Parés i Saltor.

En la seva homilia, el Sr. Arquebisbe, glossà les lectures de la carta de Sant Pau als cristians de Filips (Fl 4,6-9) on l’apòstol demana “interessar-se per tot allò que és veritat, respectable, just, net, amable, de bona reputació, virtuós i digne d’elogi”. Mons. Vives animà les famílies a saber viure aquestes virtuts que St. Pau descriu per tal de viure en pau. Animà les famílies a estimar-se i a saber posar Jesucrist en el centre del propi matrimoni i de la família, perdonant-se i recomençant novament cada dia en la relació esponsal i amorosa i a saber educar els fills amb paciència i constància transmetent el gran tresor de la fe en Jesucrist. Les famílies han de ser “sal de la terra” i “llum del món” (Mt. 5,13-19) i han de donar testimoni del Crist ja que és el camí autèntic de la felicitat humana i l’autèntica plenitud. L’Arquebisbe animà a les famílies a saber gaudir d’un temps merescut de descans i de vacances on hi hagi temps per a la pregària, per a la relació personal amb Jesús, per a contemplar la naturalesa i que ens pugui apropar a Déu i per enfortir els llaços familiars i d’amistat amb la pròpia família compartint activitats, lleure i descans. Finalment, Mons. Vives volgué presentar a les famílies el recent document del Papa Francesc “Gaudete et exultate” (Alegreu-vos-en i celebreu-ho) insistint en la necessitat de viure la santedat de forma ordinària en la pròpia família. Citant la coneguda frase del Rector d’Ars, St. Joan Maria Vianney,  es tracta de viure la santedat “fent de manera extraordinària allò que és ordinari”, és a dir, fer molt bé, imitant en tot el Crist, allò que ordinàriament ja anem fent com a Església, el que és ordinari en el treball pastoral, en la vida familiar, etc.

Després de l’Eucaristia, al Centre Social d’All, tingué lloc un sopar de germanor entre les famílies al qual va seguir un torn obert de preguntes lliures a l’Arquebisbe Joan-Enric sobre diversos temes: la transmissió de la fe als joves d’avui; el servei del Bisbe d’Urgell com a Copríncep d’Andorra; el paper de l’Església com a factor de pau i reconciliació; el Magisteri de la Doctrina Social de l’Església; les vocacions al ministeri ordenat i a la vida matrimonial compromesa; etc.

Compartir