Beata Anna Maria Janer, verge i fundadora, pregueu per nosaltres!

Amb devota acció de gràcies hem viscut la beatificació d’Anna Maria Janer, verge i fundadora de l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell, i ara comença el temps de la seva intercessió pública per tots i l’hora de la seva exemplaritat i estímul a viure amb santedat. La saviesa de la vida és deixar-se ajudar per la gràcia de Déu que ens va perfeccionant i modelant segons la imatge del Fill de Déu i Salvador nostre, Jesucrist. Ell fou la raó de la vida, el servei i l’entrega fidelíssima de la beata Anna Maria Janer, i ha de ser també la nostra joia i el nostre més gran tresor. “En tot estimar-te i servir-te“, deia ella, referint-se a Jesucrist, el seu gran amor, i el que donarà sentit al nostre viure.

La beata Anna Maria Janer és al cel, ens ho ha certificat l’autoritat apostòlica de l’Església, i és ciutadana plena d’aquella ciutat de què parla l’Apocalipsi, “que no necessita que la il•luminin el sol o la lluna, perquè la glòria de Déu l’omple de claror, i l’Anyell li fa llum” (Ap 21,23). Des de la felicitat plena i la unió total amb el seu Senyor Ressuscitat, ara prega per nosaltres i no deixarà de fer davallar gràcies i amor a les seves germanes, les religioses de la Sda. Família d’Urgell, als fidels de la nostra Diòcesi d’Urgell a la qual estigué tan vinculada, i a tots els qui li preguin arreu del món. ¿Qui no se sent avui feble i pobre? Necessitem l’ajuda de Déu i dels seus sants. La Verge Maria i els sants i beats són poderosíssims prop de Déu per ajudar els qui peregrinem per aquest món, esmaperduts i necessitats. La beatificació d’Anna Maria Janer reclama que mantinguem viva la seva memòria i intercessió, que visitem el seu sepulcre a La Seu, que l’estimem i n’imitem les virtuts. Els qui no són orgullosos ni plens de si mateixos, els qui tenen cor d’infant, saben que necessiten de Déu, i segur que li demanaran amb paciència, insistència i perseverança, amb molta confiança, tot allò que necessiten. “Demaneu, i Déu us donarà; cerqueu, i trobareu; truqueu, i Déu us obrirà“, recomanava Jesús (Mt 7,7).

L’Església ha aprovat la veritat d’un miracle realitzat per Déu gràcies a la intercessió d’Anna Maria Janer. És científicament inexplicable la guarició instantània, duradora i completa de la Sra. Anna Padrós, velleta molt deformada per un reumatisme poliarticular que l’havia deixada prostrada en una cadira de rodes, plena de dolor i totalment inútil. Ella volia guarir-se i ajudar, i amb les Monges que servien els ancians a l’Asil Municipal del Parc de la Ciutadella de Barcelona, el 1951 començaren una novena a la Mare Janer i el dia 9 de juny s’obrà el miracle: mentre era a la Capella, de cop s’aixecà de la cadira de rodes i començà a caminar amb normalitat, tot cridant “la Mare fundadora m’ha curat!“. I pogué passar la resta dels seus dies ajudant al menjador i a la infermeria de l’Asil. Déu enviava un signe per a qui el vulgui veure, i ja sabem que «no es veu bé més que amb el cor; l’essencial és invisible als ulls» (A. de Saint-Exupéry).

Preguem-li també nosaltres en endavant. L’oració que l’Església ha aprovat perquè preguem per intercessió de la nova beata diu: “Senyor, vós que concedíreu a la beata Anna Maria Janer que el vostre Fill Jesucrist fos l’ideal suprem de la seva vida i la raó de la seva entrega als altres; per la seva intercessió i el seu exemple, concediu-nos el do d’estimar-vos i servir-vos en la persona del necessitat. Per Crist Senyor nostre. Amén“.

Compartir