El joves de la JMJ clouen l’estada a Balaguer amb la celebració de la Mare de Déu de l’Assumpció

dsc04176

El dia ha començat amb l’homenatge per part del grup dels indis a Mn. Cinto en una petita festa improvisada al recinte firal.
Seguidament tots els grups de joves han anat a celebrar l’Eucaristia a l’església de Sta. Maria on la població esperava compartir amb ells una festivitat que ha estat molt entranyable i participativa, plena de gestos d’agraïment i joia per part de cadascun dels grups, els quals han obsequiat amb presents representatius dels seus països als diferents mossèns que concelebraven, a les autoritats i al col•lectiu de voluntaris que han fet de la seva estada a la nostra ciutat un record inoblidable. Però no sols per a ells, també per a Balaguer que, gràcies a la seva alegria, la seva fe, ….. ens han donat l’oportunitat de retrobar-nos amb una experiència única de solidaritat i d’alegria d’una fe universal compartida amb uns joves plens d’esperança i il•lusió. Els aplaudiments han estat la tònica general del final de la celebració on cadascun dels grups ha fet un cant a la Mare de Déu.

Un cop acabada la missa i el dinar al Santuari del Sant Crist ha arribat l’hora dels adéus, o més ben dit de l’arreveure !
Lentament, com si costés, els grups han anat pujant als seus autocars preparats per a un viatge llarg fins a Madrid, al gran encontre global de joves amb el Papa.
Els darrers en marxar ha estat el grup d’orfes polonesos. És el col•lectiu de nois i noies acollits amb famílies i inconscientment semblava com si els uns i els altres no trobessin el moment de la separació. Ha estat una despedida amb molta emoció continguda. Les famílies i el joves s’abraçaven amb afecte i amb el desig de tornar-se a veure. Les rialles es barrejaven amb alguns ulls que intentaven reprimir el plor.
I així és com l’estada dels joves de les JMJ a Balaguer s’ha acabat.
Però el viatge continua, un viatge cap a Madrid on milers de joves d’arreu del món volen compartir el seu compromís amb Jesucrist.
dsc04162dsc04175dsc04231dsc04246dsc04249
Compartir