Arriba la Jornada Mundial de la Joventut

Aquesta setmana ja comencen a arribar els joves i acompanyants adults, entre ells alguns bisbes, que de diversos països vénen uns dies abans vers Madrid per a la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ). Vénen per ser acollits i viure un intercanvi de dons, treballs pastorals i esperances juvenils, i després junts, reprendre el pelegrinatge fins a Madrid. Tots cerquem la fe en Crist i volem comprovar que units podem fer un camí de renovació eclesial que l’Esperit Sant anima. És una experiència de comunió en Crist única i molt gratificant. Ja ho deia el beat Joan Pau II: “Amb el pas dels anys s’ha demostrat que les Jornades de la Joventut no són ritus convencionals, sinó esdeveniments providencials, ocasions perquè els joves professin i proclamin cada vegada amb més alegria la seva fe en Crist. Estant junts poden interrogar-se sobre les aspiracions més profundes, experimentar la comunió amb l’Església, comprometre’s en la urgent tasca de la nova evangelització. D’aquesta manera es donen la mà, formant una gran rotllana d’amistat, unint els colors de la pell i de les banderes nacionals, la diversitat de les cultures i de les experiències, en l’adhesió de fe en el Senyor ressuscitat” (Carta de 8.5.1996).

La JMJ va tenir com a punt de partida, la presència itinerant de la Creu dels Joves, que va estar entre nosaltres els dies 8 al 13 de juny del 2010, i continua ara amb l’acollida de joves d’altres països a casa nostra, del 10 al 15 d’agost del 2011. Estarem al servei dels grups acollits, afavorint sobretot la pregària, el compartir, la mateixa organització dels pelegrins, i que trobin menjar i estatge. L’acolliment es fa a Núria, Ribes de Freser, Castellserà, Penelles, Tornabous, Balaguer, Guissona, La Seu d’Urgell, Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany, on ja treballen de fa mesos els equips locals responsables. Estem a l’espera de més de 2.000 joves de les diòcesis d’Evry, París, Pamiers i Tulle (França); també de Haarlem (Holanda), i un bon grup d’Udine (Itàlia) així com un altre de monitors de la FIMCAP internacional d’uns 25 països diferents (Rwanda, Filipines, Corea…). Entre els acollits hi haurà també joves alemanys, polonesos, belgues, eslovacs, africans del Congo i de Madagascar, de les Illes Seychelles i un bon grup de l’Índia. Alguns vénen amb els seus bisbes. Una nova Pentecosta per al nostre Bisbat, i hem d’esperar que l’Esperit Sant ens ajudarà a trobar la unitat i l’amor que parla totes les llengües! I després Madrid els dies 16 al 21 d’agost, amb el Papa! Els catalans faran un gran grup que, amb altres, residiran a San Lorenzo del Escorial.

El tema triat per Benet XVI per a la JMJ de Madrid és: “Arrelats i fonamentats en Crist, ferms en la fe” (cf. Col 2,7). Fa referència a un passatge de la Carta als de Colosses, en què l’apòstol, després d’haver parlat de les seves lluites i fatigues com a missioner de l’Evangeli, anima la comunitat a romandre ferma en el que ha après de l’Evangeli sense fer cas dels falsos mestres que els portaven cap a noves ‘revelacions’ i nous ‘coneixements’ sobre Déu, encara no manifestats. Alguns cristians començaven a dubtar en la fe. Una situació semblant a la dels nostres dies que arrosseguen les persones poc fermes en la fe. Camineu per tant en el Senyor Jesucrist, exhorta Pau, indicant que la vida cristiana s’expressa com a deixebles, amb Crist i nosaltres en camí rere seu. La fe cristiana, abans de ser adhesió a un ensenyament i a una doctrina, és adhesió ferma a una persona, Jesucrist, el Fill de Déu.

Compartir