“Via lucis” – Pel camí de la Llum (i 5)

En el seguiment de les 14 estacions o misteris de Llum, avui arribem a l’acabament amb les meditacions 12ª, 13ª i 14ª que ens ajuden a acollir el Misteri de la Resurrecció del Senyor.

12. Jesús lliura a Pere el ministeri de pastor del seu ramat. Text: Joan 21,15-25. És Jesús Ressuscitat qui encomana a Pere el ministeri de la unitat i del guiatge en l’Església, i ratifica, així, la promesa feta a Galilea: “Tu ets Pere i sobre aquesta pedra edificaré la meva Església” (Mt 16,18). A ell i als seus successors. Aquell que l’havia negat tres vegades, tres vegades li confessa que l’estima “més!”. Tenim la confiança certa que l’Església és conduïda pel mateix Crist, el Bon Pastor, a través dels pastors apòstols i del successor de Pere, que estimen i per això pasturen. Tot ministeri és un servei d’amor, i en cada ministre, especialment durant l’Eucaristia, hi actua el mateix Crist, a qui “re-presenta” humilment enmig dels deixebles.

13. Jesús encarrega als Dotze la missió d’anunciar l’Evangeli per tot el món. Text: Marc 16,14-18. Arribar a tot el món i anunciar la bona nova a tothom, amb senyals i prodigis que vencen el mal i guareixen les malalties, que uneixen en la confessió de la fe tots els pobles, llengües i nacions. La Pentecosta continua renovant-se, ja que Jesús Ressuscitat es manté fidel a la seva promesa de donar-nos l’Esperit Sant Defensor, el qui ens fa confessar la veritable fe, i el que fa eficaç la predicació dels cristians en els cors dels oients. Portem el gran tresor de l’Evangeli que tots han de poder conèixer i acollir amb fe. L’Església viu per a evangelitzar, per a anunciar a tothom que Déu l’estima i que Crist ha mort perquè ell tingui vida eterna. L’Esperit Sant ens ajudarà a realitzar la nova evangelització avui tan necessària i urgent. Ell ens precedeix en el cor dels qui l’esperen.

14. Jesús se’n puja al cel per preparar-nos-hi estada. Text: Fets dels Apòstols 1,2-11. No ens deixa orfes, sinó que vindrà per prendre’ns amb Ell, per sempre. La Resurrecció culmina en l’Ascensió i la Pentecosta, que el mostren victoriós i gloriós, ja que és el Fill estimat del Pare, i el revelen com aquell que ens dóna l’Esperit Sant, que ens defensa i omple dels seus dons. Estem cridats a l’eternitat feliç amb el Senyor, i mentre vivim en aquest món, som enviats a actuar-hi responsablement. “Cerquem, doncs, allò que és de dalt, on hi ha el Crist, assegut a la dreta de Déu; estimem allò que és de dalt, no allò que és de la terra” (Col 3,1-2). Visquem com a batejats que han rebut la mateixa vida de Crist. Així viurem “l’amor, el goig, la pau, la paciència, la bondat, la fidelitat, la mansuetud, la sobrietat… deixem-nos guiar per l’Esperit!” (Ga 5, 22.25).

Que aquestes “estacions” de llum que desgranen un Misteri tan gran, ens ajudin a fer de la Pasqua el temps més estimat de tot l’any, i a viure una fe en Crist que transparenti que ja hem ressuscitat amb Ell i que és l’Esperit Sant qui ens guia en el nostre camí de deixebles del Senyor. Santa Pasqua!

Compartir