L’expressió artística a la pastoral de joves

Aquest dissabte, cinquanta persones han participat a la III Jornada de Formació de Pastoral de Joves, celebrada al Sant Crist de Balaguer, i que ha portat el títol de: “L’expressió artística en la Pastoral de Joves”. La jornada ha estat organitzada per les delegacions de joventut de Lleida, Solsona i Urgell.

La jornada s’ha iniciat amb unes paraules de salutació per part de Mn. Joan Pujol, vicari general del bisbat d’Urgell, que ha destacat la creació artística com a mitjà d’arribar a Déu.

Després, Mn. Cinto Busquet, secretari particular de l’arquebisbe d’Urgell, ha centrat la jornada en una conferència que ha adreçat als participants, on ha subratllat que l’art ens permet i ens facilita acompanyar i evangelitzar, i que cal cercar noves maneres d’apropar l’evangeli als nostres joves.

L’Eloi Aran ha fet la segona conferència, tot presentat un recurs pastoral: el Prega-Rock. La música contemporànea moderna com a eina de pregària i reflexió. L’Eloi ens ha explicat els orígens d’aquest projecte i ha valorar molt positivament el treball amb joves a partir de la cançó.

Posteriorment al dinar de germanor, ha estat el moment dels tallers: danses contemplatives, danses modernes, pregària i icones, música i animació i plàstica pastoral.

La jornada ha acabat amb l’eucaristia, presidida per Mn. Cinto Busquet, i que ha servit per a un bell acabament de l’activitat, demanant-li a Déu que ens ajudi en el nostre camí d’acompanyament d’adolescents i joves.

p1030164p1030205p1030211p1030230p1030237p1030253p1030282p1030293p1030305

Compartir