20 d’octubre: Jornada Mundial de les Missions i Tren Missioner

Aquest diumenge dia 20 d’octubre l’Església celebra la Jornada Mundial de les Missions, el Domund.

El Papa Francesc, per a aquesta noranta-vuitena edició, ha escollit el lema «Aneu i convideu tothom a la festa», inspirant-se en la paràbola del banquet de noces. El lema ens recorda la nostra crida missionera, fruit de l’enviament que ens fa a tots el mateix Jesús en el banquet de la fraternitat, en l’eucaristia.

És una nova jornada en què l’Església ens convida a redescobrir el nostre compromís amb l’anunci de l’Evangeli, a pregar i a col·laborar amb les Esglésies naixents i a agrair i reconèixer la tasca que desenvolupen els missioners

En aquesta jornada del Domund podem participar amb la missió a través de la pregària, el donatiu i el temps.

Podeu fer els vostres donatius a: ES40-2100-9046-9802-0013-3517 ò AD86-0007-0018-0001-6420-3010

En el marc d’aquesta celebració les Delegacions de Missions de les Diòcesis amb seu a Catalunya i amb el suport de la Conferència Episcopal Tarraconense i l’Abadia de Montserrat porten a terme La Trobada del Tren Missioner que enguany arriba a la segona edició. La iniciativa, impulsada per Cristians Sense Fronteres i amb més de 30 anys d’història, reuneix el dissabte dia 19 d’octubre a l’Abadia de Montserrat a més de 400 persones, 150 de les quals de la Diòcesi d’Urgell, el Bisbat amb més presència. Encapçalats pel Sr. Bisbe Coadjutor d’Urgell, Mons. Josep-Lluís Serrano, i acompanyats pels Delegats de Missions, Jaume Soy i Cristina Ribot i pels Delegats de Família, Adolf Tugues i Carme Sorribes, els pelegrins del Principat d’Andorra, La Seu d’Urgell i Guissona, s’han congregat des de bon matí per participar a la Jornada.

Infants, joves i famílies de grups de catequesi, escoles, parròquies, famílies, associacions i moviments, missioners, sacerdots i religiosos junt en aquestes activitat per prendre consciència que, pel fet de ser batejats, som missioners, i que ens correspon una nova acció missionera, així com la col·laboració en l’animació del DOMUND (Dia Mundial de les Missions), promovent una Església en sortida, en marxa.

Durant el matí es van dur a terme diverses dinàmiques grupals amb l’objectiu que tots els participants prenguessin consciència que, pel fet de ser batejats, tots som missioners. Després del dinar hi hagué un temps d’adoració al Senyor i també hi va haver-hi temps per escoltar diversos testimonis de la vivència missionera. El seminarista d’Urgell Carlos Rosas va oferir el seu testimoni de la seva experiència missionera aquest estiu al Marroc.

Com ens recorda el Papa Francesc, la missió és un crida constant a sortir i compartir la joia de l’Evangeli amb tothom, sense excloure ningú. Com ens diu el Papa: «la missió és un incansable anar i convidar a tothom a la festa del Senyor».

Compartir