Inauguració de l’Espai Interpretatiu Janer a La Seu d’Urgell

Un nou centre interpretatiu Mare Anna Maria Janer, situat a la planta baixa de la Residència de l’Institut Religiós de la Sagrada Família d’Urgell a La Seu d’Urgell, dedicat a l’explicació i a la divulgació del carisma janerià i de la tasca desenvolupada per la seva fundadora, la Beata Anna Maria Janer i Anglerill (1800-1885), va ser beneït i inaugurat el dilluns 23 de setembre, per l’Arquebisbe Mons. Joan-Enric Vives, acompanyat del Bisbe Coadjutor Mons. Josep-Lluís Serrano. També hi assistiren la Superiora general de l’Institut, Rvdma. M. Laura Garione, així com una gran quantitat de Religioses, laics vinculats a les obres institucionals de l’Institut d’arreu del món i amics de la família janeriana.

El nou Espai interpretatiu de la Beata Anna M. Janer vol fer gaudir al visitant d’una experiència interactiva partint del carisma de la fundadora de l’Institut i adaptant-lo a la realitat actual així com redescobrir els principals trets de la vida de la Beata, la seva vinculació amb la ciutat de La Seu d’Urgell (especialment pel que fa al Sant Hospital de la ciutat que el llavors bisbe d’Urgell, Mons. Josep Caixal, va encarregar-li de fer-se’n càrrec, “per caritat i no per interès”.

Precisament l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, va voler destacar la vinculació de l’Institut de les Germanes de la Sagrada Família d’Urgell amb el Bisbat d’Urgell i, en particular, amb el Bisbe Caixal. Per això, en l’acte de benedicció i inauguració Mons. Vives va voler portar l’anell episcopal del Bisbe Caixal i, en acabar de beneir el nou centre interpretatiu, va anunciar públicament que feia donació de l’anell episcopal del Bisbe Caixal propietat del Bisbat a l’Institut de Religioses de la Sagrada Família d’Urgell en agraïment per tot el seu treball i vinculació amb la Diòcesi, en un gest de compartició i estima, que va ser molt agraït i aplaudit per totes les Religioses i pels fidels congregats en aquella festa.

A continuació es va celebrar l’Eucaristia a l’església de la Sagrada Família, al costat del sepulcre de la Beata Anna M. Janer, que fou presidida per l’Arquebisbe Vives i el Bisbe coadjutor Josep-Lluís Serrano en el seu primer acte pastoral a la Diòcesi com a Bisbe coadjutor, així com els Vicaris Generals Mn. Josep M. Mauri, Mn. Ignasi Navarri i altres sacerdots. Hi eren presents moltes Superiores de l’Institut religiós.

Fou proclamat l’Evangeli de la paràbola del judici final de Mateu 25, que revela que “tot el que fèieu a un d’aquests germans meus més petits, m’ho fèieu a Mi”. A l’homilia l’Arquebisbe Joan-Enric va destacar que l’amor era el que fonamentava la vida, el servei i l’entrega virtuosa de la Mare Janer com a religiosa consagrada a la caritat envers els infants i els ancians i malalts; el fonament de tot el viure i el servei apostòlic de la Mare Janer, no és altre que l’amor de Jesucrist, la seva persona, perquè sigui coneguda i estimada per tots els qui estan vinculats a les seves obres.

Un dinar de germanor clogué la joiosa celebració.

Compartir