Les Jornades de Teologia conviden a reflexionar sobre el perdó i la reconciliació

Les Jornades de Teologia es porten a terme del 29 al 30 d’agost, a la Sala d’Actes del Seminari Diocesà, proposant un tema molt pràctic, amb aplicacions en la vida quotidiana: “Les ferides, el perdó i la reconciliació”. El tractaran el Dr. Francesc Torralba, i el Dr. Serafín Béjar, sacerdot de Granada, que acaba de publicar el llibre sobre fenomenologia titulat “Cristología y donación: Ha aparecido la gracia de Dios”, com un viatge revelador pel cor de la cristologia, utilitzant el concepte de l’abandonament de si, per incorporar la mort en el context de la donació.

 En aquesta nova edició de les veteranes “Jornades de Teologia” organitzades per la Delegació d’Ensenyament del Bisbat d’Urgell, es vol fixar l’atenció en la pràctica del perdó i de la reconciliació. Es proposa d’explorar les condicions que possibiliten el perdó i tots els factors que hi intervenen… ja sigui la ferida inicial, la memòria que en queda d’ella, el temps que ha passat, el penediment, i també la reconciliació, element bàsic i sanador del perdó. Perquè com explica el Dr. Torralba, es partirà de la idea de què el perdó cura el ressentiment i salva la persona de l’enverinament del remordiment.

Les jornades proposen un viatge, amb l’acompanyament dels dos ponents, pels elements que queden implicats en el procés del perdó, perquè aquest és un exercici complex que requereix d’un conjunt de virtuts i també de la gràcia de Déu per a fer-se realitat.

El Dr. Serafín Béjar, catedràtic de Teologia de la Universitat de Loyola, a Granada, parlarà dels elements previs cristològics del perdó, i específicament de cristologia i perdó, i alguns dels seus elements constitutius. També tractarà del perdó difícil i en farà consideracions espirituals. La primera jornada de les jornades la clourà l’Eucaristia a la capella del Seminari i el lliurament de la Missio als professors de religió.

El Dr. Torralba, tractarà abastament de les ferides del passat, dels relats del perdó i del significat de la reconciliació, amb el títol de conferència “Cridats a reconciliar-nos”. D’aquesta manera analitzarem els relats del perdó a la Bíblia, i mirarem d’extreure conclusions sobre aquesta pràctica per poder ser aplicada en les nostres relacions personals, laborals, veïnals, a fi i efecte de curar les ferides de la nostra societat i apuntar cap a una convivència harmònica i pacífica.

Compartir