Visita de 300 mestres de les escoles de la Congregació de Missioneres Filles de la Sda. Família de Natzaret a la Catedral

 Tres-cents professors i mestres de les escoles de les “Missioneres Filles de la Sagrada Família de Natzaret” d’arreu de l’estat espanyol, i bona part de l’equip directiu de la Congregació, encapçalats per la Superiora General, la Gna. M. Montserrat del Pozo, van visitar el dissabte 29 de juny la Catedral de Santa Maria d’Urgell, on foren acollits per l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives i pel Secretari General de la Diòcesi, Mn. David Codina.

Amb motiu del 150è. aniversari de la fundació de l’Institut, el 125è. aniversari de la fundació del Col·legi de la Mare de Déu dels Àngels i el 20è. aniversari de la canonització de Sant Josep Manyanet, el seu fundador, l’Institut ha organitzat diverses activitats, sota el títol “150 anys al cor del món”.  Entre les activitats dutes a terme, s’ha organitzat un viatge amb els equips de formadors de les diferents escoles per conèixer el lloc de naixement de Sant Josep Manyanet, a la població de Tremp, i altres indrets destacats de la seva primera època com a sacerdot a Urgell, mentre va ser secretari del bisbe Josep Caixal, com la Catedral, l’església on fou ordenat, i el mateix Palau Episcopal; així com el temple de la Sagrada Família a Barcelona, del qual va ser-ne impulsor.

El grup va ser rebut per Mn. David Codina i van conèixer la Catedral, on Mons. Vives va poder saludar-los i fer-los una àmplia explicació de l’indret on eren, i els següents que visitarien, la significació que va tenir el P. Manyanet dins de la diòcesi i l’apreci que se li té. En acabar, van fer un berenar al Parc del Cadí, i més tard van conèixer el claustre del Palau episcopal, on Mons. Vives els va mostrar el relleu del sant al Claustre esculpit per Josep M. Ricart Garriga, i els va explicar alguns dels detalls relatius al Palau i a les activitats relaciones amb la seva tasca de Copríncep del Principat d’Andorra.

 

Compartir