Confirmacions a Santa Eulàlia d’Encamp (Andorra)

El dia 24 de maig al vespre l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra va administrar el sagrament de la Confirmació a 14 joves de la Parròquia de Santa Eulàlia de Mèrida d’Encamp, al Principat d’Andorrra.

A la seva arribada a la Parròquia l’Arquebisbe i Copríncep fou rebut pel Cònsol Menor de la Parròquia, i pel Rector i Vicari Episcopal, Mn. Antoni Elvira. Concelebraren amb l’Arquebisbe el Rector Mn. Elvira i el Vicari parroquial Mn. Àlex Vargas i Mn. David Codina.

A la seva homilia glossant les lectures de la Paraula de Déu animà els joves confirmands a fer rendir els “talents” que Déu ens ha donat, les nostres capacitats, qualitats, virtuts. Els destacà com Jesús lloa aquell administrador que ha treballat i ha fet rendir allò que Déu li havia donat i, en canvi, desacredita l’administrador “gandul” que per por no ha fet res i s’ha quedat estàtic. Animà els joves que rebien la plenitud de l’Esperit Sant a ser dinàmics i a fer rendir les capacitats que Déu els havia ofert. Tots tenim les nostres, diferents, però tots en tenim unes. I els exhortà a ser joves de fe que seguissin el camí de Jesús après a la catequesi i que no l’abandonessin i fossin fidels a les promeses baptismals que aquell dia renovaven davant la comunitat. Finalment els explicà el sentit de les paraules de la confirmació “rep el signe del do de l’Esperit Sant” amb el seu doble sentit: rep-lo (Déu dóna el do) i rep-lo (acull tu el do que Déu et dona) amb una actitud oberta, sincera i disponible.

Al final de la Missa la Parròquia regalà als confirmats un petit penjoll amb una creu, i ‘Arquebisbe un Nou Testament animant els joves a aprofundir en la lectura de la Paraula de Déu i en el seu coneixement i amistat amb Jesús.

Compartir