Confirmacions al Pas de la Casa (Andorra)

Diumenge dia 19 de maig al vespre, solemnitat de la Pentecosta, l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va presidir l’Eucaristia i va administrar el sagrament de la confirmació a 5 joves de la Parròquia de St. Pere d’El Pas de la Casa (Encamp-Principat d’Andorra). Concelebraren amb l’Arquebisbe el Vicari episcopal i Rector d’Encamp, Mn. Antoni Elvira i Mn. David Codina. A la seva arribada a la Parròquia el Copríncep fou rebut per dos Consellers de Comú d’Encamp que li volgueren donar la benvinguda i participaren de la celebració eucarística.

La Missa de confirmació va ser solemnitzades per la Coral de la Confraria de Nostra Senyora de Fàtima d’El Pas i alternà la llengua portuguesa i catalana.

A la seva homilia l’Arquebisbe va glossar als confirmands l’Evangeli de Pasqua proclamat en aquell dia (Jo 20,19-23) amb 3 idees claus: “la pau sigui amb vosaltres”: Jesús es presenta enmig dels deixebles encara que tinguin les portes tancades i entrant ens dóna la pau. Els confirmands rebien la plenitud de l’Esperit Sant que els havia de fer constructors de pau i amor: a la família, a l’escola, amb els amics. Cal pregar i construir per la pau.

Alenà d’amunt d’ells”. Jesús alena damunt d’ells perquè tinguin vida plena amb l’efusió de l’Esperit Sant. L’alè és signe de vida i de creació nova. Ens cal ser portadors de vida amb les nostres paraules i els nostres comportaments i l’alè de Jesús ens indica que tota persona humana té una dignitat infinita des de la seva concepció fins a la seva mort natural.

Així us envio jo”. Tots som enviats, i ben especialment els joves confirmats han de ser testimonis-missioners del Senyor Jesús sense vergonya i sense amagar mai la fe, confessant-la i proclamant-la.

Finalment els glossà els dos sentits de les paraules de l’aparició i de la confirmació “Rebeu l’Esperit Sant”. Rebre vol dir que Déu envia el do de l’Esperit, i ho fa realment. Però també té un sentit d’exhortar a acceptar aquest regal-do de Déu amb una actitud oberta i acollidora, humil, deixant-se treballar i fecundar per l’Esperit Sant.

Al final de la Missa la Parròquia regalà als joves un colom fet de fusta i l’Arquebisbe un exemplar del Nou Testament.

Compartir