Confirmacions a Ponts

El dissabte 18 de maig, Vetlla de Pentecosta, l’Arquebisbe d’Urgell Joan-Enric va administrar el sagrament de la Confirmació a 6 joves de la Parròquia de Santa Maria de Ponts. Concelebraren amb l’Arquebisbe el Rector, Mn. Pere Morales i Mn. David Codina. Assistí a l’Eucaristia l’Il·lm. Sr. Alcalde de Ponts, Josep Tàpies Ticó. La Missa fou solemnitzada per la jove Aran Sala, amb en seu acordió, i el catequista i guitarrista Josep Solsona.

A la seva homilia, Mons. Vives situà la solemnitat de Pasqua de Pentecostès, plenitud de la Resurrecció i naixement de la missió eclesial, i destacà el valor del do de l’Esperit Sant que els joves confirmands rebien en plenitud aquell dia i que tota l’Església demanava amb intensitat en la solemnitat de Pentecostès, efusió de l’Esperit Sant.

L’Esperit Sant ens renova i ens omple de nova il·lusió, vitalitat i ardor, com la pluja d’aquests dies ha fet reverdir i renéixer la natura, els camps i el blat. L’Arquebisbe demanà la gràcia de l’Esperit Sant perquè renovi la il·lusió de tots els membres de l’Església i esdevinguem testimonis de l’amor de Jesús. Sense l’Esperit Sant perdem el rumb i ens podem desorientar en el camí de la vida i és la força que ens manté vius i units al Senyor. Animà els joves confirmands a conservar l’amistat amb Jesús i a no abandonar-lo mai malgrat les burles o incomprensions d’altres per causa de la fe.

En el dia de l’acció catòlica i l’apostolat seglar l’Arquebisbe recordà com els laics estan cridats a la missió en els diversos ambients on es mouen, com ferment enmig de la massa perquè arribi el Regne de Déu.

Al final de la Missa l’Arquebisbe regalà als joves un Nou Testament animant-los a llegir-ne cada dia un fragment. També anuncià que acompanyaria els “Amics de Sant Pere de Ponts” i les autoritats i fidels el proper dia 29 de juny en l’Eucaristia solemne per celebrar el mil·lenari de la Col·legiata de Sant Pere de Ponts.

Compartir