Assemblea diocesana de Mans Unides a Balaguer

Dissabte dia 3 de febrer va tenir lloc al Sant Crist de Balaguer, l’Assemblea de Mans Unides del Bisbat d’Urgell. Fou presidida per l’Arquebisbe Joan-Enric i la Sra. Teresa Cabanes. Excusà la seva assistència el Delegat episcopal Mn. Lluís Eduard Salinas. Hi assistiren una vintena de membres de diverses parts de la geografia del Bisbat.

L’Arquebisbe oferí una reflexió inicial sobre el moment dramàtic que viu la humanitat, amb les guerres, el canvi climàtic i la violència que en tants llocs fa patir la humanitat. També feu referència a la Nota dels Bisbes de Catalunya del dia anterior, sobre la sequera i la necessitat de pregària, de responsabilitat i de solidaritat entre comarques.

S’aprovà l’acta de la sessió anterior i es va presentar la Campanya de Mans Unides per a aquest 2024. S’aprovaren els comptes de l’any 2023 que inclouen les aportacions de les Parròquies (45.392 euros), una aportació particular de 35.976 euros i els ingressos de dues herències rebudes, que unides amb el saldo interior fa unes entrades de 303.877 euros. S’han entregat ja 263.877 euros per a projectes de Mans Unides i quedarà un remanent per a l’exercici següent de 40.000 euros.

Es va projectar un vídeo promocional per a la Campanya 2024 i es va presentar el projecte que la Diòcesi d’Urgell està cridada a ajudar, que és l’atenció sanitària primària a Ankaboka, a l’illa de Madagascar.

Les delegacions locals i la Presidenta van informar de les activitats ja previstes per a aquest mes de febrer i següents, amb la vinguda del missioner P. Jorge López Martínez, de Burgos, que ha treballat molts anys a Zàmbia i que actualment és el Director General de l’Institut Espanyol de Missions Estrangeres (IEME), que estarà present donant testimoni a diverses ciutats del Bisbat començant pel proper dimecres dia 7 de febrer a La Seu d’Urgell.

Compartir