Les Monges del Sant Crist de Balaguer, guardonades pel seu pessebre

L’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes va guardonar la comunitat de religioses clarisses del Santuari-Basílica del Sant Crist de Balaguer amb el segon premi de “Betlems de Comarques”. El lliurament del guardó, dins dels premis del Concurs de Pessebres, es va dur a terme el migdia del diumenge 14 de gener, a la nau central Seu Vella, durant l’acte de cloenda del Cicle de Nadal 2023. Van recollir el guardó les monges Clarisses.

Van assistir a l’acte el president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot; la vicepresidenta de la Diputació, Estefania Rufach; el director dels SSTT de Cultura, Albert Turull i regidors dels diversos grups polítics de la Paeria, encapçalats per la primer tinent d’alcalde Begoña Iglesias. També hi va assistir el Bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls. Van felicitar l’Agrupació per la seva tasca de mantenir viva a Lleida la tradició del pessebre per Nadal, reivindicat com un fet cultural i patrimonial i als premiats.

En les seves paraules de salutació i benvinguda, el president de l’Agrupació, Sr. Jordi Curcó, ha emmarcar l’acte en la commemoració dels 800 anys del primer pessebre fet per Sant Francesc d’Assís i també en el 60è.  aniversari de la fundació de l’entitat, ha destacat l’alta participació de concursants, i va assenyalar que per  primer cop el Concurs s’havia obert a comarques: “per poder abastar les Terres de Lleida, tenint en compte que si bé a tot Catalunya son 68 les associacions pessebristes federades, l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes és l’única a les Terres de Lleida.”

 

Compartir