Mons. Vives participa a l’ordenació episcopal del nou bisbe de Palència

L’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, va participar aquest dissabte, 20 de gener, a l’ordenació episcopal del nou bisbe de Palència, Mons. Mikel Garciandía Goñi, a la catedral de Sant Antolí de la capital palentina.

Mons. Garciandía fou consagrat bisbe pel Nunci apostòlic a Espanya i Andorra, Mons. Bernadito Auza, mentre que foren coconsagrants secundaris l’Arquebisbe de Burgos, Mons. Mario Iceta, i l’Arquebisbe administrador apostòlic de Pamplona i Tudela, Mons. Francisco Pérez. El nou bisbe de Palència formava part, fins ara, del presbiteri de l’arxidiòcesi de Pamplona i Tudela.

A la cerimònia d’ordenació episcopal i inici del ministeri de Mons. Garciandía també hi van participar una gran quantitat de fidels, de sacerdots, de la família de Mons. Garciandia -que fou especialment acompanyat pel seu pare- i d’autoritats arribades de Palència, Castella i Lleó i el President del Parlament de Navarra.

En la seva al·locució després de ser ordenat i començar el seu ministeri episcopal a Palència, Mons. Garciandía va assegurar que «és important que els creients i seguidors de Jesús obrim portes, enderroquem murs, bastions, sortim de les nostres trinxeres i fem de la comunitat cristiana una llar oberta i acollidora per a tothom».

El nou bisbe de Palència també afirmà que «la bona notícia de l’Evangeli fa que avui em vulgui comprometre i em comprometo a lluitar en favor de la vida humana, especialment de totes les víctimes dels abusos de qualsevol tipus al si de l’Església i en la nostra societat, pels més necessitats, pels malalts, pels ancians, pels que seran privats del seu dret a néixer. Els descartats, pels quals advoca el nostre Papa Francesc, ens han de fer mal i mobilitzar d’una manera tan vigorosa com creativa».​

Compartir