La Parròquia del Pradell honora i celebra Sant Sebastià

El dissabte 20 de gener va tenir lloc al poble de Pradell la festa votada en honor de Sant Sebastià, màrtir. Una tradició i festa religiosa que any rere any els pradellans, poc més de 100 habitants censats, mantenen amb moltes ganes, ja que com ells diuen així ho han rebut dels seus avantpassats i així ho voldrien que ho fessin les noves generacions que hi viuen.

Al migdia la campana de l’església parroquial va tocar a festa i ofici religiós, poc a poc l’església es va omplir de fidels de totes les edats, a l’altar major la imatge de Sant Sebastià es va acompanyar de ciris votius dels fidels. L’eucaristia va estar presidida per Mn. Jaume Mayoral, amb els cants del petit cor que hi ha a la parròquia i amb la col·laboració dels fidels en la litúrgia festiva. Les paraules que van acompanyar la homilia van parlar de testimoniatge valent, a l’estil del sant, en un món d’egoisme i de manca de valors solidaris, també amb una mirada d’estima i esperança per als petits pobles i les petites comunitats que hi ha arreu per manca d’habitants i oportunitats.

Moment molt emotiu va estar el ritu de la pau compartit entre tots els assistents. Al final de la celebració s’ha recuperat, en els darrers anys, la benedicció dels panets per als fidels presents i per aquells que no han pogut ser-hi per malaltia, feina,…i enguany la veneració de la relíquia de Sant Sebastià que comparteixen amb altres parròquies, acompanyada pel cant dels goigs al màrtir romà. Després una fotografia de família per recordar aquesta celebració i un vermut al Local Social del Pradell.

 

 

 

 

Compartir