L’Escola del Socós celebra la festa de la Immaculada

El dimarts 5 de desembre el Col·legi Mare de Déu del Socós d’Agramunt va celebrar la seva “festa major” en record de la Immaculada Concepció de la Verge Maria, tot vivint l’Advent i preparant el Nadal. El centre que pertany a les Missioneres de la Immaculada Concepció va viure al llarg de tota la jornada un seguit d’activitats per celebrar la diada i en les quals van participar l’alumnat i el professorat del centre.

A primera hora i a la sala d’actes van compartir tota l’etapa de Primària una celebració que van preparar l’Equip de Pastoral del col·legi, amb la col·laboració de tot el claustre. Després d’unes paraules de benvinguda i acollida als infants, es va fer una dinàmica ben nadalenca, calia vestir un arbre de nadal ben despullat, malgrat resplendia l’estrella dalt de tot. A poc a poc van anar passant representants de tots els cursos per decorar-lo com cal, així els més petits de Cicle Inicial hi van posar uns cors que parlaven dels bons sentiments, després els del Cicle Mitjà i Superior van decorar, amb paraules que evocaven el sentit joiós d’aquests dies, les garlandes amb paraules com: fraternitat, companyonia, felicitat, família i fins i tot per la mascota d’un dels nens (molt en línia amb la cura de la Creació que ens demana el Papa Francesc). Per acabar aquest primer moment un cant compartit amb tot l’alumnat i que forma part de l’eix de treball en valors que fan a l’escola durant aquest curs.

Mentre els alumnes més petits anaven al pati, els alumnes del Cicle Mitjà i Superior van participar amb les seves tutores i mestres de la celebració de l’Eucaristia que va presidir Mn. Jaume Mayoral, rector d’Agramunt. En la celebració es van tornar a mirar l’arbre de Nadal i les paraules que hi havia escrites, es va fer referència a la Mare de Déu i el seu paper en la vida de Jesús. En el record dels difunts es va tenir un record per la Gna. Roser que feia poc que havia mort i que era molt estimada en el centre. En el moment de la pau va ser el moment per les abraçades, tots els participants van compartir aquest gest tan necessari en el nostre món, com hauria de ser la veritable fraternitat i pau. Per acabar una nadala ben plena de missatge esperançador que van cantar tots plegats.

I per celebrar-ho, tot sortint a l’hora d’esbarjo, coca i xocolata per a tothom, com no podia faltar en una festa de celebració. També es va aprofitar per fer una fotografia de família amb el grupet de nens i nenes de l’escola que rebran properament la Confirmació. A la tarda i al Foment Parroquial van poder gaudir d’una bona pel·lícula i van acabar una jornada que per a l’escola va ser com una petita festa major amb cants, jocs, celebració, cinema i molta amistat entre totes i tots.

Compartir