44a Assemblea de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes

El dia 3 de desembre, primer diumenge d’Advent, es va celebrar al Santuari del Sant Crist de Balaguer, la 44a. Assemblea anual de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes del Bisbat d’Urgell.

L’Assemblea es va iniciar amb la celebració de la Santa Missa a l’església del Santuari del Sant Crist presidida per l’Arquebisbe Joan-Enric i concelebrada per Mn. Ignasi Navarri, consiliari diocesà. A la Missa es van recordar els difunts de l’Hospitalitat traspassats des de la darrera assemblea.

La comunitat de monges del Sant Crist de Balaguer va animar la celebració de l’Eucaristia amb els cants i amb la bonica entronització del nou Leccionari de l’Evangeli segons St. Marc que llegirem al llarg de l’any.

El Sr. Arquebisbe en la seva homilia presentà Maria com el model de dona oient de la Paraula que la guarda en el seu cor, també va expressar el goig de tornar-nos a retrobar com a Hospitalitat i començar l’Any litúrgic amb l’Advent. Va exhortar els presents a viure amb joia I esperança l’Advent que prepara el Nadal i “recomençar” amb l’ajuda de Déu, cercant la santedat i l’amor al pròxim, i va presentar el model de la Verge Maria, que l’Hospitalitat estima tant, per a viure el Nadal i acollir Jesús que arriba. Així ho demanem:”Veniu Senyor Jesús”, i acollim la promesa de l’Evangeli, “Estigueu a punt”. Actitud d’acollida del Senyor, amb oració, conversió i servei de caritat.

Després va tenir lloc la celebració de l’assemblea. S’inicià amb la pregària inicial i de la salutació del Sr. Arquebisbe i de la nova Presidenta de l’Hospitalitat, la Sra. Maria Dolors Trilla, la secretària Sra. Lluïsa Visa va procedir a la lectura de l’acta de la 43a. assemblea celebrada a La Seu d’Urgell el novembre de 2022. L’acta va ser aprovada per unanimitat. A continuació es va procedir a la presentació del balanç econòmic que també fou aprovat.

Un dels acords presos per l’assemblea fou el de cobrar 12 Euros per pelegrí en concepte de donatiu al santuari de Lourdes i l’assegurança. També passar de 10 a 12 euros l’aportació dels socis de l’Hospitalitat, sempre que puguin.

També es va dir que el mes de febrer amb motiu de les jornades de Lourdes es concretaria la possibilitat de tornar a l’Accueil.

El dinar de germanor a l’Hotel del Santuari del Sant Crist de Balaguer, va cloure aquesta joiosa trobada de l’Hospitalitat.

Compartir