Commemoració diocesana dels Fidels Difunts

Diumenge dia 2 de novembre a totes les parròquies de la Diòcesi d’Urgell es va celebrar litúrgicament la commemoració dels Fidels Difunts amb la celebració de l’Eucaristia i pregàries als cementiris amb sufragis i a moltes amb el rés del rosari.

A la Santa Església Catedral d’Urgell el Sr. Arquebisbe va presidir l’Eucaristia al vespre amb la presència del Capítol de Canonges d’Urgell. Es va convidar a participar-hi especialment tots els familiars que des de la darrera celebració del dia dels fidels difunts havien perdut un ésser estimat a la parròquia de La Seu d’Urgell o als pobles veïns. El Rector de la parròquia de St. Ot, Mn. Xavier Parés, en féu la lectura pausada de tots els noms per recordar-los en un moment de pregària, en l’inici de la oració universal de la missa.

A la seva homilia l’Arquebisbe d’Urgell proclamà el nucli de la nostra fe cristiana, la Resurrecció de Crist, que és victòria sobre la mort i el pecat, i que inaugura l’eternitat feliç per a tots els redimits. Subratllà la necessitat de recordar amb amor i pregar pels difunts de les nostres famílies i també per aquells difunts dels quals ningú no en fa record, i posà de manifest com aquesta festa litúrgica ens recorda la nostra condició fràgil humana i ens fa valorar les coses que realment importen com són l’amor i la generositat i no els interessos d’aquest món. Jesucrist ens obre l’esperança de la resurrecció per més que encara ens entristeixi la certesa que hem de morir, però ens dóna el consol de la vida eterna que esperem.

Solemnitzaren els cants de l’Eucaristia el «Cor de Cambra CATERVA» que interpretà el Rèquiem del canonge urgel·lità Joan Brudieu (Llemotges 1520 aprox. – La Seu d’Urgell 1591) en el marc de la Missa pels difunts. Era la primera vegada que la coral urgellenca cantava aquesta obra en el marc dins la celebració litúrgica a la Catedral de Sta. Maria d’Urgell, el seu marc original. La Directora del cor, Sra. Amàlia Sanz, manifestà que aquest Rèquiem «era una polifonia agosarada per l’època però d’una gran bellesa». El Cor de Cambra Caterva compta actualment amb una quinzena de membres, entre sopranos, contralts, tenors i baixos. El grup assaja amb regularitat i està preparant per a l’any vinent un nou concert a la Seu.

img 3216img 3212img 3214img 3215

Compartir