Festa de la Rosa a Pallerols de Rialb

La tradicional Festa de la Trobada de la Rosa, organitzada per l’Associació d’Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra, es va celebrar a l’església de Pallerols de Rialb, el dissabte 18 de novembre, amb un gran nombre d’assistents fidels.

L’acte central fou la missa en honor de la Mare de Déu, presidida per Mn. Xavier Pont, sacerdot de la Prelatura de l’Opus Dei, i concelebrada per Mn. Pere Jesús Morales, Rector de Ponts, i Mn. Bonifaci Fortuny.

A l’homilia, Mn. Xavier va ressaltar el pas de sant Josepmaria per Pallerols i com en aquells moments d’angoixa i de desolació interior la Mare de Déu va venir en ajuda seva, com també acudeix en el nostre auxili sempre que la invoquem amb confiança.

Es va oferir la missa pels difunts de Pallerols i en especial per les persones relacionades amb el Camí de Pallerols a Andorra que han mort durant aquest any 2023: Martí Bentanachs (Fenollet), Rosa Capell (Confós), Mn. Lluís Raventós (Raimat), Jaume Muntané (Andorra) i Paco Coll (Andorra).

La festa va començar amb l’acollida dels pelegrins, i la projecció d’un documental sobre l’aventura de sant Josepmaria en el seu camí de fugida cap a Andorra, a causa de la persecució religiosa durant la guerra civil espanyola de 1936-39. En el vídeo es ressalten les dificultats i patiments que van suportar els components del grup on anava sant Josepmaria i en especial es descriu l’angoixa que el sant va experimentar la nit del 21 al 22 de novembre davant el dubte de si estava o no fent la voluntat de Déu continuant el camí d’evasió que havia començat el dia 8 d’octubre a Madrid. La rosa que va trobar a l’església, a la matinada del dia 22, el va omplir de pau i confirmà la seva decisió de continuar cap a Andorra, segur que estava fent la voluntat de Déu.

Després del vídeo hi va haver una visita guiada a la rectoria i l’església, i a continuació va tenir lloc la processó amb la imatge de la Mare de Déu, tot cantant els Goigs del Roser de Pallerols, per iniciar la celebració eucarística després.

La Jornada es va cloure amb un àpat de germanor a l’aire lliure.

Compartir