Festa de Sant Ermengol a la Catedral

L’Arquebisbe d’Urgell i el Capítol Catedral van presidir una solemne eucaristia a la Catedral Basílica de Santa Maria d’Urgell, en escaure’s la festa de Sant Ermengol, copatró de la Diòcesi, el dia 3 de novembre.

Al migdia els Canonges van celebrar un Capítol extraordinari amb motiu de la festa i després van compartir amb l’Arquebisbe el tradicional dinar de Sant Ermengol on el Bisbe d’Urgell convida a tots els Canonges a un àpat festiu que enguany ha tingut lloc al Seminari de La Seu d’Urgell, amb una sobretaula amb sons d’acordió tocada pel M.I. Mn. Agustí Brescó i amb cants de tots els participants. Enguany s’hi va unir la celebració de  l’onomàstica de Mn. Evarist Vigatà.

L’Arquebisbe Joan-Enric va animar els fidels, a l’homilia de la Missa, a imitar les virtuts de bondat i de servei del gran Bisbe Sant Ermengol, qui vivint al s. XI (1010-1035), va ser exemple de seguiment de Jesucrist, de servei als pobres i de presència pública de la fe.  Exhortà a ser una Església en sortida, sinodal, unida i missionera, que s’ha de distingir per la preferència envers els pobres i vulnerables, i ha de poder oferir esperança i sentit de fe en Jesucrist.

Compartir