Formació de Mestres i Professors de Religió a La Seu d’Urgell

Una quarantena de mestres i professors de religió del Bisbat d’Urgell es van trobar el dissabte 23 de setembre, a la sala d’actes del Seminari diocesà de La Seu d’Urgell, en un curs de formació permanent organitzat per la Delegació d’Ensenyament del Bisbat d’Urgell. Fou impartit pel professor Antonio Roura, Director de la Revista “Religión y Escuela” editada per SM-PPC, que enguany commemora el seu 40è aniversari. Antonio Roura ha estat professor, durant quasi 25 anys de religió i filosofia en instituts públics de la Comunitat de Madrid. És coautor de diversos llibres d’història de la filosofia i religió catòlica i d’articles sobre la convivència escolar.

Antonio Roura va presentar als professors i mestres com afecta a l’assignatura de religió, així com al professor que la imparteix, el nou currículum dels ensenyaments de Religió Catòlica per a l’educació infantil, primària, secundàrai i batxillerat, publicat al BOE el passat 24 de juny de 2022.

A la trobada va assistir el Delegat d’Ensenyament, Mn. Pepe Chisvert i es va fer present a l’inici l’Arquebisbe Joan-Enric, que volgué animar els professors, mestres i educadors en el treball tan important que desenvolupen al servei dels nens, adolescents i joves, animant-los a continuar amb la seva tasca educativa i formativa pel que fa a l’ensenyament de la religió com un camp de coneixement important en el procés de formació dels joves. Animà els educadors davant els reptes actuals amb què es troben a l’aula i que sovint desanimen: els desafiaments de la intel·ligència artificial, l’ús i mesura dels dispositius electrònics, educar en la diversitat i en el respecte a la dona, a l’altre, així com el bullying escolar… L’Arquebisbe insistí en la bellesa i actualitat del missatge de Jesús i de l’Evangeli i la dimensió espiritual i religiosa que no pot ser menystinguda i ha de ser presentada a les generacions més joves, en un context de relació cultural com és l’escola, perquè realment puguin ser lliures.

Compartir