Benedicció d’una nova imatge de Santa Maria i Confirmacions a Sanaüja

L’Arquebisbe d’Urgell presidí l’Eucaristia de la solemnitat de la Santíssima Trinitat a la Parròquia de la Mare de Déu Assumpta de Sanaüja, el diumenge dia 31 de maig, dins la qual administrà el sagrament de la Confirmació a 10 joves de la Parròquia i al final de la missa beneí una nova imatge de la Mare de Déu de Sanaüja, realitzada per artistes locals. Estava acompanyat pel Rector, Mn. Jaume Mayoral, el diaca Josep Caba, que té la responsabilitat d’aquella Parròquia i per Mn. David Codina. No hi pogué asistir Mn. Josep Sauter.
L’Arquebisbe exhortà els joves a viure amb coherència la gràcia de ser fills de Déu, que s’ha revelat com una comunió d’amor de persones, Pare, Fill i Esperit Sant. Davant del Misteri de Déu estem convidats a admirar, contemplar i adorar la seva grandesa, misericòrdia i omnipotència. Per Jesús tenim accés a la intimitat de Déu i del seu Misteri, i d’aquí ha de brollar un cor agraït al Senyor i una vida coherent i responsable amb la nostra fe cristiana.
Al final de la Missa pujaren al presbiteri el grup d’artistes voluntaris locals que han realitzat la bella imatge en pedra de la Mare de Déu de Sanaüja: Sr. Joan Jounou, Sr. Màxim Beltran, Sr. Josep Solanelles, Sr. Rafael Cinca, Sr. Josep Torra i Sr. Josep M. Pubill, que en fou el dibuixant. Prengueren la paraula la Sra. Maria Gargante i el Sr. Josep M. Rius que explicaren com va néixer la idea de reposar la imatge que sempre havia coronat la façana de l’església i que fou destruïda durant la persecució religiosa dins la guerra civil. També digué unes paraules l’Il·lm. Sr. Alcalde electe de Sanaüja, Sr. Josep Condal. I dirigint-se a l’emplaçament de l’església on ha estat col·locada la Mare de Déu, el Sr. Arquebisbe procedí a la seva solemne benedicció. Es clogué tota la festa amb el cant de la Salve a la Mare de Déu, remarcant que en aquest dia 31 de maig s’escau la festa de la Visitació de la Verge Maria a Sta. Elisabet.
La nova imatge de la Mare de Déu de Sanaüja està emplaçada en una capella lateral del temple dedicat a la Mare de Déu Assumpta de Sanaüja, Bé Cultural d’Interès Nacional, ja que és una bellíssima església gòtica-barroca iniciada al segle XVI i culminada al segle XVIII. La nova imatge és d’un bloc sencer de pedra i pesa 700 kg. La peana i esglaons són també amb pedra i pesen 1.000 Kg.
L’Arquebisbe lloà i agraí la bella restauració que s’ha fet del temple per part de la comunitat parroquial, Autoritats i Bisbat.

Compartir