Els joves d’Urgell retornen amb alegria de la JMJ

Un bon grup de joves andorrans i urgellencs, acompanyats per Mn. Antoni Elvira i Mn. Àlex Vargas, rector i vicari d’Encamp, i la Coordinadora, Sra. M. Carme Girart, han iniciat el retorn del seu pelegrinatge a Portugal des del dia 26 de juliol fins al 7 d’agost, per participar amb els Responsables de pastoral juvenil i els joves del Bisbat d’Urgell, als actes de la Jornada Mundial de la Joventut de Lisboa, presidits pel Papa Francesc.

Primer, van viure una bella experiència d’acollida a la Diòcesi de Coïmbra i després a Cascais, amb joves portuguesos, i de França i del Líban, amb les comunitats cristianes locals. Dies de servei de joia compartits.

Finalment, els joves d’Urgell van participar en els actes preparatoris (pregàries, catequesis, trobades festives), van visitar el Santuari de Fàtima, i els actes centrals de la JMJ a Lisboa.

El divendres dia 4 d’agost en el Via Crucis, una experiència d’oració i d’immersió per acompanyar els passos de Jesús a la seva passió, presidit pel Papa Francesc. La nit del dissabte dia 5 d’agost en la vetlla d’adoració al Santíssim Sagrament i el diumengedia 6 en la Santa Missa de clausura i d’enviament.

Com deia la Coordinadora M. Carme Girart, ara toca reposar, descansar i pregar Déu perquè la llavor rebuda de l’Esperit Sant aquests dies, germini, creixi i fructifiqui. Demanem també que enviï acompanyants per continuar pasturant els petits que truquen a la porta de la nostra Església.

Compartir