Naixement de la Fundación Educativa Ana María Janer

El Col·legi Ana María Janer de Madrid i la Residència Sagrada Família de La Seu d’Urgell han estat la seu de l’acte de presentació de la Fundación Educativa Ana María Janer aquest dijous dia 13 de juliol.

Gràcies a una retransmissió pel canal de Youtube s’ha pogut seguir l’acte principal que s’ha realitzat a Madrid. Dos presentadors, Berta Gusi i Manuel Aguilar, han conduït l’acte del Col·legi del barri de Vallecas des d’on han realitzat diverses connexions amb els dos presentadors, Mònica Solans i César García de la Residència de La Seu d’Urgell.

L’acte començà amb les paraules de la Gna. Laura Garione, Superiora General de l’Institut de les Germanes de la Sagrada Família d’Urgell, de la Gna. Isabel Albillos, Presidenta del Patronat la Fundació i de D. Oscar García, Vicari episcopal de la Vicaria IV de l’Arquebisbat de Madrid.  A Madrid hi foren presents també el Sr. Pedro José Huertas, Secretari General d’Escoles Catòliques, D. Javier Iglesias, president de AECESE, Meritxell Ruiz, Secretària General de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, José Antonio Poveda, secretari regional de les Escoles Catòliques de Madrid, membres del Patronat i altres membres d’altres institucions, comunitats educatives i empreses.

Seguidament l’acte es connectà amb La Seu d’Urgell on es donaren les paraules a la Gna. Pietat Pérez Morán, superiora de la comunitat religiosa de La Seu d’Urgell, al Sr. Jaume Codinachs, patró de la Fundació i a Mn. Antoni Elvira, Vicari episcopal per a l’acció pastoral d’Urgell que fou delegat pel Sr. Arquebisbe Joan-Enric per a representar-lo en aquest acte degut a la seva assistència a la reunió de la Comissió del Clergat de la CEE.

A La Seu d’Urgell hi foren presents també Mn. Pepe Chisvert, delegat d’ensenyament del Bisbat d’Urgell, religioses i laics, membres de les comunitats educatives d’Andorra i Catalunya.

Els mentors de la Fundació han estat Siro López i Montserrat Brau que foren entrevistats des de Madrid i des de la Seu d’Urgell sobre diferents qüestions envers l’educació.

Després arribà el moment més significatiu amb les paraules de la Madre Laura Garione fent el llegat dels col·legis de la Congregació a la Fundació que fou seguit d’un ball simbòlic amb una llàntia a càrrec de María Frías. Aquesta llàntia la donà la Madre Laura a María Frías que l’acabà lliurant a la Madre Isabel Albillos, presidenta del Patronat de la Fundació que pronuncià també unes paraules i guià una breu pregària.

Després prengué la paraula el Sr. Miguel Salamanca, director de l’equip titular de la Fundació, que entre altres informacions comunicà que a canvi d’un record físic de l’acte es farà una donació a La Merced Migraciones.

Per cloure l’acte es donà la paraula als presentadors de La Seu i de Madrid que convidaren als presents a un refrigeri per celebrar el naixement de la Fundació.

Tal com recull la Carta fundacional “La Fundació sorgeix com a resposta a la necessitat de la cultura de la cura de la Vida, tan ben expressada en l’essència del nostre carisma.

Cuidem l’espai educatiu on la persona és el centre, cultivem en ella els valors de l’Evangeli perquè es comprometi amb un món més just, més fratern i sense fronteres, parlant el mateix llenguatge de l’amor.”

Compartir