Festa del Patró de La Seu d’Urgell: St. Ot

Amb molta solemnitat el dia 7 de juliol es va celebrar la festa de Sant Ot, Patró de la ciutat de La Seu d’Urgell. Precisament fou Sant Ot qui va reconstruir i embellir el bell temple de la S.E. Catedral dedicada a Santa Maria d’Urgell on tingué lloc la solemne Eucaristia per a lloar al Sant Patró de la ciutat de La Seu d’Urgell.
L’Eucaristia joiosa fou celebrada pel Rector de la Parròquia i Degà del Capítol Catedral, Mossèn Xavier Parés i concelebrada per un bon grup de preveres de la ciutat de La Seu.
A l’homilia, molt emotiva, Mn. Xavier Parés va donar testimoni dels valors, cristians i culturals que movien a Sant Ot: l’amor i la entrega als més pobres i desemparats, la preocupació per dignificar el culte diví, etc.
La Coral de la Parròquia de Sant Ot i l’orgue ajudaren a viure amb intensitat la celebració eucarística.
Finalment, tingué lloc la benedicció de la coca i el vi als peus de la imatge de Sant Ot, que després serien repartides a fora de la catedral. Una ballada de sardanes, tot un símbol i festa i germanor desafiant la calor forta d’aquests dies d’estiu, clogué la jornada festiva del sant Patró de la ciutat de La Seu.

Compartir