Inici del ministeri episcopal del nou Arquebisbe de Madrid

La Catedral de Santa Maria la Reial de l’Almudena, a Madrid, va acollir el dissabte dia 8 de juliol, l’Eucaristia solemne on Mons. José Cobo Cano, va donar inici al seu ministeri pastoral com a nou Arquebisbe de Madrid. A l’Eucaristia van concelebrar una seixantena de bisbes així com més de 350 preveres, hi assistiren membres de la vida consagrada i laics, que van voler estar al costat del nou arquebisbe metropolità. L’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, va ser-hi present.

A la seva arribada a la porta principal de la catedral, acompanyat per l’administrador apostòlic, el cardenal Carlos Osoro, i el Nunci de Sa Santedat a Espanya i Andorra, Mons. Bernardito Auza, el nou Arquebisbe ha estat acollit per representnats de les Germandats i Confraries de l’Arxidiòcesis, i rebut pels bisbes auxiliars de Madrid i membres del Capítol Catedral i del Col·legi de Consultors, a qui ha estat presentat com el seu nou pastor.

L’Eucaristia fou plena de fidels que la van seguir encapçalats per les Autoritats, la Presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso i l’Alcalde de Madrid, José Luis Martínez, i molts membres de la societat cultural, social i judicial madrilenya.

L’Eucaristia fou animada pel Cor Santa Maria la Reial de l’Almudena i l’Escolania Verge de l’Almudena.

Després de les paraules de l’Excm. Sr. Nunci, i una breu intervenció del Cardenal Osoro, van ser llegides les Lletres Apostòliques que nomenaven Mons. Cobo com a nou Arquebisbe de Madrid. Posteriorment va tenir lloc la imposició del pal·li, ornament propi dels arquebisbes metropolitans. Després Mons. Cobo, es va asseure a la seva Càtedra, on va rebre l’abraçada de comunió del Cardenal Osoro i dels Bisbes de la Provincia eclesiàstica i d’un grup de sacerdots, religiosos i fidels laics, com a signe d’estima i d’acollida, en representació de tota la Diòcesis.

A continuació va seguir l’Eucaristia presidida ja pel nou Arquebisbe.

Un dinar de germanor al Seminari de Madrid clogué la festiva celebració.

Compartir