Trobada de l’Orde de les Verges a Pozuelo de Alarcón

Amb motiu de la XXVª Trobada nacional de l’Orde de les Verges, es congregaren a Pozuelo de Alarcón un grup de 60 Verges Consagrades i 7 aspirants, els dies 31 de juliol fins al 3 d’agost, coincidint enguany amb l’any de la Vida Consagrada. Hi participaren per part del Bisbat d’Urgell la Cristina Ribot, Verge Consagrada i la Gna. Anahí Biorci, aspirant a aquesta especial consagració.
Intervingueren amb ponències, entre d’altres, Mons. Joaquín López de Andújar, Bisbe de Getafe i Bisbe Assessor del Orde de les Verges a Espanya, presentant l’obra de l’Esperit Sant a través de les diferents formes de consagració a l’Església. Convidà a contemplar el misteri de la Transfiguració del Senyor com a icona de la vida consagrada, cridada a reflectir la bellesa de Déu manifestada en el rostre de Crist.
D. José A. Zabaleta, delegat de l’Orde de les Verges del Bisbat de Pamplona-Tudela presentà una síntesi dels 25 anys de Trobades, destacant punts com la consagració baptismal, fonament on creix tota altra consagració especial; la relació amb Jesús Espòs, per la qual la Verge és introduïda en la vida de la Trinitat; i l’amor esponsal i maternitat espiritual dels quals són models resplendents l’Església i la Mare de Déu la Verge Maria.
La trobada comptà amb la visita sorpresa del Cardenal Ricardo Blázquez, amb qui les Verges Consagrades compartiren una joiosa tertúlia. El President de la Conferència Episcopal manifestà la seva estima vers l’Orde de les Verges Consagrades, tot reconeixent-lo, juntament amb el Diaconat permanent, com les dues grans novetats del Concili Vaticà II.
Les participants visitaren també la ciutat d’Àvila, en el marc de l’any sant Teresià, i el Cerro de los Ángeles, on renovaren davant el Sagrat Cor de Jesús el seu propòsit en la celebració Eucarística presidida per Mons. José Rico Pavés, Bisbe auxiliar de Getafe.

Compartir