Trobada dels preveres de la 2a. circumscripció Noguera i Urgell mitjà

El dia 26 de juny va tenir lloc a la Casa d’espiritualitat del St. Crist de Balaguer la trobada dels preveres i diaques de la 2a circumscripció (Noguera i Urgell Mitjà) amb l’Arquebisbe Joan-Enric. Hi van assistir la pràctica totalitat dels integrats de la circumscripció, uns 16.

Després de la Pregària de l’Hora Menor, Mons. Vives els va presentar per obrir el diàleg una breu síntesi dels principals punts del suggerent llibre de Mons. Gérard Daucourt, Bisbe emèrit de Nanterre. “Preti spezzati” a cura de Francesco Strazzari, i un prefaci del Card. Pietro Parolin i un epíleg d’Amedeo Cencini. Tal com afirma el Cardenal Parolín un prevere es trenca quan perd les seves relacions essencials: amb Déu, primer de tot, amb el propi Bisbe, amb els germans preveres i també amb els col·laboradors i amics laics. El llibre de Mons. Daucourt pot ser considerat com un conjunt de reflexions d’un pare que estima els seus fills, sobretot els més abatuts.

A continuació es va obrir un bonic i sincer diàleg entre els assistents a la trobada sobre la realitat pastoral, personal i els reptes amb el quals es troben els preveres en el món d’avui en dia, amb llums i ombres. L’Arquebisbe insistí en la necessitat d’una formació contínua, permanent, que no s’acaba mai, al llarg de tota la vida, amb diferents accents en les diferents etapes i edats del ministeri, però subratllant que la formació en les seves diverses dimensions (humana, intel·lectual, pastoral, espiritual, fraternal) no s’acaba mai.

Un dinar de germanor amb informacions planeres de l’Arquebisbe sobre la Diòcesi clogué la joiosa matinal formativa. Es va valorar que calia anar fent aquestes trobades més sovint.

Compartir