Se celebra la 13ena Marxa nocturna a peu a Montserrat

La Delegació de Joventut va tornar a convocar el tradicional pelegrinatge de joves d’Urgell al Santuari de Montserrat, el tercer cap de setmana de juny.

La nit del divendres 16 al dissabte 17 de juny es va dur terme la que ja era la 13a. Marxa nocturna, a peu, en pelegrinatge cap a Montserrat amb els grups TXt de la Delegació de Joventut del Bisbat d’Urgell.

Un grup de 35 adolescents i joves, acompanyats dels responsables i monitors, van participar i gaudir de la ruta nocturna. Van iniciar camí a Collbató, pel camí de les bateries, cap a dalt el cim de Sant Jeroni, tot fent diverses parades per descansar, conversar, pregar. Justament fou en una d’aquestes aturades quan, una jove es va afegir formalment als grups de joventut d’Urgell, i va fer el compromís amb els grups TXt, en un acte simbòlic, i li fou lliurat el fulard identificador dels grups de joves. Arribats al cim, després de prendre un bon brou calent, van poder contemplar, tots junts, una esplèndida albada que els portà a la bonica sortida del sol. El retorn cap al Monestir de Montserrat el van fer pel Camí de Santa Anna.

Dissabte, ja de bon matí, van arribar cansats i contents a la Basílica de Montserrat, on tots passaren a venerar i saludar la Mare de Déu de Montserrat. A les 11h celebraren la missa amb la comunitat benedictina, que els saludà en iniciar l’Eucaristia, i pregà per la Delegació de joves d’Urgell durant les pregàries dels fidels. Els nois i noies participants tingueren temps de descansar, visitar l’entorn del monestir, fins que al migdia tothom es va aplegar de nou per fer un bon àpat fratern al bufet lliure.

A la tarda es va fer una trobada de balanç de tot aquest curs i es van agrair mútuament, els adolescents, joves i els acompanyants, tota la convivència, experiències i estimació que es van mostrar al llarg del camí compartit. Es van donar gràcies a Déu, que sempre ens sorprèn i acompanya i li encomanaren el curs vinent, que continuï portant pastors entre els més joves. Donem gràcies a tots els qui com a responsables, acompanyants, intendents i monitors joves heu fet possible un curs més a la pastoral juvenil del nostre bisbat.

Compartir