Confirmacions al Pas de la Casa (Andorra)

Diumenge dia 11 de juny al vespre, l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va presidir l’Eucaristia i va administrar el sagrament de la confirmació a 11 joves de la Parròquia de St. Pere d’El Pas de la Casa (Encamp-Principat d’Andorra). Concelebraren amb l’Arquebisbe el Vicari episcopal i Rector d’Encamp, Mn. Antoni Elvira i el vicari parroquial Mn. Alejandro Vargas, amb Mn. David Codina.

La Missa de confirmació en la solemnitat litúrgica del Corpus Christi, va ser festiva per tots els confirmands i acompanyada pels cants vibrants de la Coral i alternada amb la llengua portuguesa i catalana.

A la seva homilia l’Arquebisbe va animar els fidels a valorar el misteri de l’Eucaristia on Jesús es fa realment present amb el seu Cos i la seva Sang. Mons. Vives exhortà els fidels a participar en l’Eucaristia dominical ja que els cristians “no podem viure sense l’Eucaristia” i animà els joves confirmands a participar-hi sempre amb respecte i veneració. A la Missa escoltem la Paraula de Déu i ens alimentem del seu Cos perquè ens doni força en el nostre viure cristià enmig de les dificultats i obstacles de la vida. És la font i el cim de la vida del cristià i de l’Església, i ens obre a tot el món i fa la comunió entre el cel i la terra.

Al final de la Missa la Parròquia regalà als joves un colom fet de fusta i l’Arquebisbe un exemplar del Nou Testament.

La Missa fou solemnitzada pels cants de la Coral de la Confraria de Nostra Senyora de Fàtima d’Andorra.

Compartir