Escrit per: G. Lluís Agustí
El proppassat dia 1 de juny, els Novicis del Curs Sistemàtic de Formació del CEVRE vàrem gaudir d’un dia per “compartir i descobrir”.
Compartir amb la Comunitat Contemplativa de les Germanes Clarisses del Sant Crist de Balaguer. Ens esperava Mn. Joan Pujol, Rector del Santuari. Ens va fer una introducció a la història del Santuari i el seu missatge espiritual de protecció per a tots els ciutadans i ciutadanes de Balaguer.
La Comunitat de Germanes Clarisses ens acollí a l’interior del Santuari on compartirem una estona de pregària a través de dues danses contemplatives i la benedicció del Santíssim. Va ser un moment emocionant tant per la seva bellesa i el silenci contemplatiu que ens ajudà a entrar en el nostre interior i a sintonitzar amb Jesús presidits per la Creu del Sant Crist de Balaguer. Després poguérem visitar els espais de la Comunitat que d’una manera senzilla i pedagògica les Germanes ens explicaren la seva vida quotidiana: la representació del pessebre que recorda l’amor a la pobresa, el taller d’enquadernació -espai de treball manual-, la sala d’estudi i lectura, la sala dels oratoris -lloc de la interioritat amb Déu-, l’oratori on la comunitat prega i altres petis llocs de la vida de cada dia que fan de la vida de comunitat un espai de comunió i sororitat. I mentre anàvem fent el camí comunitari de descoberta, aprofitarem per compartir experiències personals, interessar-nos mútuament per la nostra vida i veure com la crida al seguiment de Jesús pel camí de la Vida Consagrada s’encarna en diferents carismes i formes de seguiment. El temps passà ràpidament amb el compromís mutu de pregar els uns pels altres. Gràcies Comunitat de Germanes Clarisses per la vostra acollida fraterna i càlida.
Després d’aquest matí tan meravellós ens apropàrem al Monestir de les Avellanes on compartírem un bon àpat que cadascú portava, visitarem el cementiri amb el seu significat de reconciliació i misericòrdia i el Pou del Gel. El Sr. Robert Porta, Director de la casa, ens explicà la història del Monestir: claustre, Església amb els sepulcres dels Contes d’Urgell i el lloc de repòs dels Màrtirs Maristes. Ja en el refectori dels monjos el Sr. Robert ens recordà el sentit del servei religiós i cultural que presta el Monestir als visitants i als habitants de la comarca de La Noguera, així com la Casa d’Espiritualitat per aquelles persones que vulguin fer una estada més perllongada en el temps.
La jornada acabà amb la celebració de l’Eucaristia a l’Església del Monestir. Moment de pregària en comunió i d’acció de gràcies per tot el que hem viscut durant aquest curs 2022-2023.
Agraïm l’acollida dels Germans Maristes en la persona del Superior de la Comunitat, G. Miquel Romeu.
Tot i que va caure una mica de pluja, un regal pels camps de la Noguera, poguérem fer totes les activitats.
Aprofitem aquest espai de crònica per donar gràcies a totes les persones que han fet possible el Curs de Formació Sistemàtic 2022-2023, molt en especial als nostres professors, per la seva dedicació i perquè ens han transmès el millor d’ells mateixos.