Pregària Mariana de preparació a l’Assemblea del Sínode dels Bisbes

Seguint el desig expressat pel Papa Francesc, la Diòcesi d’Urgell, s’unirà a la iniciativa que demà, dia 31 de maig, Festa de la Visitació de la Benaurada Verge Maria, i conclusió del mes de maig, Mes de Maria, es pregui a les Parròquies amb la Pregària Mariana que més avall es pot llegir, en preparació a la XVI Assemblea General Ordinària del Sínode del proper mes d’octubre.

L’Arquebisbe Joan-Enric, ha demanat a tots els preveres i diaques de la Diòcesi d’Urgell la seva unió espiritual a aquesta pregària i que a les Parròquies i oratoris, el 31 de maig, es resi aquesta pregària, ja sigui dins l’Eucaristia al final de l’Oració universal dels fidels o dins el Sant Rosari.

Aquest dimecres, dia 31, l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, la podrà resar a Roma, juntament amb el grup de 65 pelegrins de Sant Julià de Lòria, que aquest dimecres participaran a l’Audiència del Sant Pare Francesc a St. Pere del Vaticà. Està previst que el Papa pugui saludar els pelegrins de Sant Julià de Lòria que s’hi han desplaçat per fer-li lliurament d’una còpia de la imatge de la Mare de Déu de Canòlich, que serà beneïda pel mateix Papa Francesc.

 

 

ORACIÓ MARIANA EN PREPARACIÓ DE LA XVI ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA DEL SÍNODE DELS BISBES

Dimecres, 31 de maig de 2023

 

Invocació a l’Esperit Sant

Veniu, Esperit Sant.

Vos que susciteu nous llenguatges i poseu en els llavis del vostre poble paraules de vida, allibereu-nos de convertir-nos en una Església de museu, formosa però muda, amb un gran passat i ben poc futur.

Veniu entre nosaltres, per tal que en el procés sinodal en què ens trobem immersos no ens deixem aclaparar pel desencís, no diluïm el do de profecia, no acabem per reduir-ho tot a discussions estèrils.

Veniu, Esperit Sant d’amor, disposeu els nostres cors a saber escoltar.

Veniu, Esperit de santedat, renoveu el sant poble de Déu.

Veniu, Esperit creador i renoveu la vida sobre la terra.

Amén.

 

Pregària pel Sínode    Oh, Maria, Mare i model de l´Església. Verge oient, Verge orant, Verge fecunda, Verge oferent, Verge expectant, esposa, mare i reina.  Vós que vau acollir el Verb amb el vostre cor immaculat, el vau concebre en el vostre si virginal, i, en infantar-lo, vau preparar el naixement de l’Església.  Vós, que ferma al costat de la creu, en acceptar el testament de l’amor diví, vau prendre com a fills tots els homes, nascuts a la vida sobrenatural per la mort del Crist.  Vós, que esperàreu amb els apòstols la vinguda de l’Esperit, i ajuntàveu les vostres oracions a les dels deixebles, i així us vau convertir en model de l’Església suplicant.  Des de la vostra Assumpció al cel, acompanyeu amb amor maternal l’Església que peregrina en aquest món,i guieu els nostres passos cap a la pàtria celestial, fins a la vinguda gloriosa del Senyor.  A vós acudim en aquest dia, i us encomanem la celebració i els fruitsde la propera Assemblea del Sínode dels Bisbes, perquè l’Església, amb la força de l’Esperit Sant, creixi en comunió, en participació i en esperit de missió.  Porteu aquesta súplica humil davant el vostre Fill, perquè ell la presenti al Pare, i, no ens abandoneu, per tal que sempre i en tot moment puguem fer el que ell ens digui. Que l’Esperit, que va fecundar les vostres entranyes per l’escolta i l’obediència de la fe, continuï renovant i rejovenint l’Església pels camins de la comunió i de la unitat.  Amén.

PDF

Compartir