Solemnitat de la Pentecosta i Confirmacions a la Catedral

El dissabte 27 de maig i el diumenge 28, Solemnitat de la Pentecosta, a la S.E. Catedral de Santa Maria de La Seu d’Urgell, l’Arquebisbe Joan-Enric va administrar el sagrament de la Confirmació a 30 joves de la Parròquia de St. Ot de La Seu d’Urgell i 2 joves de la Parròquia de Gòsol. Acompanyà l’Arquebisbe el Vicari General i Rector de la Parròquia, Mn. Ignasi Navarri, Mn. Pau Bellido, Rector de Gòsol i el P. Martí Hinojosa, així com els catequistes que han preparat els joves durant la seva catequesi.

A la seva homilia l’Arquebisbe subratllà com la Pentecosta és la Pasqua granada que fa davallar sobre tota l’Església el do de l’Esperit Sant.  L’Arquebisbe exhortà els joves a ser compromesos i a demanar l’ajuda de l’Esperit Sant que els acompanyarà sempre en la seva vida com a cristians amb els seus dons diversos. Un Esperit Sant que és la força de l’amor i que és un llenguatge universal que és capaç de fer que els qui parlen diverses llengües, s’uneixin en la llengua universal i comuna de l’amor. L’Esperit Sant construeix l’Església, amb tots els batejats, en la unitat que aplega la diversitat de dons i carismes existents. A més, és la força que fa que, així com actuaren els primers apòstols, la comunitat cristiana passi d’estar tancada i esporuguida, a ser enviada, missionera, per a donar testimoni de la Resurrecció de Jesús.

Al final de la Missa l’Arquebisbe regalà als joves el Nou Testament, i la parròquia una bella estampa record de la seva confirmació.

Compartir