Visita episcopal i Confirmació a Ribes de Freser

El diumenge VI de Pasqua, dia 14 de maig, l’Arquebisbe d’Urgell va visitar la Parròquia de la Mare de Déu Assumpta de Ribes de Freser, va presidir l’Eucaristia pasqual i va confirmar un jove i va admetre a la seva primera comunió dues nenes de la comunitat. Estava acompanyat pel Rector Mn. Ferran Solé i el diaca adscrit Mn. Josep Montoya. En arribar va poder compartir amb el Rector la situació pastoral de la Parròquia, del Santuari de la M. de Déu de Núria i de la Vall de Ribes.

A la seva homilia recordà l’amor que Crist ens té que ens obliga a viure amb coherència “guardant els manaments del Pare” com feu Jesús. I el Pare ens donarà el Defensor, l’Esperit de la veritat ue ens guiarà al llarg de tota la vida. El conformat era un adolescent cec, a qui el Sr. Arquebisbe animà a doanr testimoniatge ferm de la seva fe, que serà sempre la seva llum interior i que ha d’irradiar al seva voltant.

També exhortà les nenes de primera comunió a viure sempre amb amistat personal amb Jesús, pregant i essent bones persones, estimant tothom, i seguint els manaments de la Llei de Déu que han après al la catequesi.

Al final de la missa, el Sr. Arquebisbe va agrair a tota la comunitat de Ribes de la Freser i de la Vall de Ribes la seva disponibilitat a col·laborar cadascú amb el que bonament pot, en aquests temps que són difícils per la manca de sacerdots i els equilibris que s’han de fer per cobrir les necessitats espirituals de la Parròquia i dels poblets, i agraí als dos ministres, Mn. Ferran i Mn. Josep, la seva ajuda i l’acompanyament dels laics que miren de dur a terme.

Compartir