Festa de St. Isidre Llaurador

Sant Isidre, patró dels pagesos des de 1960, fou celebrat en diverses poblacions de la diòcesi. A Guils de Cerdanya se celebra, en aquesta festivitat, la Festa Major del poble. El dilluns 15 de maig, es va processionar amb la imatge del sant en una processó que fou seguida per la major part de fidels, encapçalats per l’Alcalde. Il·lm.. Sr. Josep Mendo i l’Alcalde de Puigcerdà, Il·lm.. Sr Albert Piñeira. Durant la processó també es va celebrar la benedicció del terme, presidida per Mn. Josep Uriel Álvarez.  Després s’acabà al temple parroquial, on se celebrà la Missa Solemne. En acabar, els participants van unir-se un dinar de germanor.

També la Parròquia de Sta. Cecília de Bolvir va celebrar l’Eucaristia a llaor de St. Isidre Llaurador. Fou presidida pel Rector, Mn. Gabriel Casanovas i va assistir-hi l’Alcalde de la població, Il·lm. Sr. Isidre Chia. També a Bolvir els fidels van treure el Sant per demanar la seva intercessió per a la protecció del poble i dels conreus.

I la Parròquia d’Agramunt va acollir la tradicional benedicció de Sant Isidre, en la que es beneeixen els camps i les eines dels pagesos, el dissabte 20 de maig. En aquest cas, un centenar de tractors i maquinària pel camp van participar-hi amb els pagesos que els menaven i les seves famílies. L’acte fou organitzat, un any més, per l’Associació d’Agricultors Verge dels Socós. La benedicció va ser realitzada pel franciscà de la Creu Blanca Gmà. Joaquim Cifuentes, i també s’hi van fer presents els membres del Consistori Municipal, que van acompanyar la celebració des del seu inici a l’ermita del Sió. La processó anava presidida per la imatge de Sant Isidre Llaurador. Al migdia els agricultors van compartir un dinar de germanor i el diumenge van assistir, una representació de l’Associació, a la Missa de la Parròquia en honor del seu sant patró, on no hi va faltar la pregària per demanar la pluja.

Compartir