Agramunt acull la festa dels 50 anys de la Demarcació Nord-Occidental

El dissabte 29 d’abril Agramunt va acollir la festa del 50è aniversari de la Demarcació Escolta Nord-Occidental, que forma part de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya. Una diada que va portar a la vila agramuntina a 1.200 escoltes i caps dels gairebé 18 agrupaments escoltes que configuren la Demarcació. També es van fer presents l’Alcaldessa d’Agramunt Il·lma. Sra. Sílvia Fernàndez, el Sr. Marc Garcia, membre de l’Equip General de MEiG, els membres del Grup Sirga-Comissariat (i també dels altres Equips de treball) de la Demarcació i Mn. Jaume Mayoral, Consiliari de la Demarcació i Rector d’Agramunt.

Un dia ple d’activitats, jocs, cançons, dinàmiques i reflexions, però sobretot un dia per compartir amistat i reivindicacions, tal com es van fer presents en la rua de la tarda pels carrers del poble, uns carrers plens d’infants i caps que volien fer conèixer la feina que es fa des dels agrupaments, però també les mancances d’ajudes econòmiques, d’espais i més resposta per part de l’administració, un bon resum d’aquest moment del dia és el text d’una de les pancartes “Molta gent petita en llocs petits, fent coses petites poden canviar el món”.

Però la trobada va començar molt abans, així a primera hora del matí van arribar al pavelló Poliesportiu uns gairebé cinquanta voluntaris que havien respost a la crida d’ajuda per col·laborar en l’acte, tots ells i elles tenien en comú que eren “històrics” (antics membres escoltes), abraçades, retrobades i sempre present el lema escolta que en aquesta ocasió  era molt necessari “sempre a punt!”, sembla que l’esperit escolta perviu en els seus membres, també era molt especial veure fills i nets d’aquests que ara eren escoltes i caps d’algun dels agrupaments. Després moments per rebre el miler llarg d’infants i fer un esmorzar ben saludable.

Les activitats del dia van començar amb dinàmiques i jocs pers grups que van tenir lloc en diferents indrets d’Agramunt. Al migdia van compartir el dinar i una bona estona de jocs i danses mentre esperaven el moment de la rua-manifestació de la tarda, que va estar encapçalada pels gegants que representen als fundadors de l’escoltisme Baden Powell i la seva esposa Olave Saint Claire i darrera centenars d’infants i caps. Una vegada arribats al pavelló moment per refer les forces, se’ls va donar un bon vas de xocolata amb coca i va començar un dels moments més esperats i moguts el concert del grup solsoní “La Quinta” que els va fer ballar, fins que va entrar el pastís d’aniversari i el moment de bufar les espelmes del cinquanta aniversari, també un moment per les paraules més institucionals per part dels representants de l’escoltisme i de l’ajuntament agramuntí. Abans d’acabar es va explicar en forma de conte la història dels 50 anys de la demarcació, des de la seva creació al Castell del Remei l’any 1973 fins aquest 2023 a Agramunt i com no podia ser d’una altra manera es va acabar la festa amb l’hora dels adéus. Els nens i adolescents tornaven cap a casa amb una motxilla ben plena d’experiències i vivències del dia, però també amb un bon cansament de l’aventura que van viure. Una felicitació per tots els voluntaris i responsables de la celebració que van aconseguir fer viure i vibrar l’esperit escolta, també per l’acollida dels agramuntins i agramuntines, que també van fer seva aquesta festa.

Compartir