Lliurament de certificació d’escola multilingüe al Sant Ermengol

El dia 26 d’abril l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, i President del Patronat del Col·legi St. Ermengol va assistir a l’acte de lliurament de la certificació d’escola multilingüe al Col·legi Sant Ermengol per part de la Fundació Escola Cristina de Catalunya (FECC).

Assistiren a l’acte l’Excm. l’Ambaixador del Regne d’Espanya a Andorra, Excm. Sr. Carles Pérez-Desoy Fages; la Secretària general de la FECC, Sra. Meritxell Ruiz; la Directora del Col·legi, Sra. M. Josep Pascual; la Presidenta de l’AMPA del col·legi St. Ermengol; professors, membres del claustre educatiu, Mn. Pepe Chisvert, que col·labora pastoralment amb l’Escola amb altres personalitats i els alumnes de segon i tercer de primària en representació de tots els seus companys.

Es tracta del primer centre educatiu del País Andorrà a rebre la certificació. La FECC ha valorat l’oferta a l’alumnat a accedir als exàmens oficials de certificació de castellà, francès i anglès; afavorir l’augment del nivell d’anglès del professorat, o les iniciatives dels docents de les diferents llengües que s’imparteixen al centre -català, castellà, francès, anglès i alemany.

Fa uns mesos, l’equip directiu del col·legi, juntament amb el seu equip d’escola multilingüe, va iniciar els tràmits i va elaborar una memòria per a aconseguir la certificació. Aquest document recull diferents dades, resultats i pràctiques educatives al voltant de les llengües. Algunes de les evidències avaluades han estat l’oferta a l’alumnat a accedir als exàmens oficials de certificació de castellà, francès i anglès, afavorir l’augment del nivell d’anglès del professorat o les iniciatives dels docents de les diferents llengües que s’imparteixen al centre: català, castellà, francès, anglès i alemany. La Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) ha comunicat a la direcció del col·legi l’obtenció del reconeixement.

La directora, Maria Josep Pascual, valora la distinció, que s’ha aconseguit “amb la feina i la constància de tothom. És un valor afegit a la nostra escola i enriqueix tot el procés d’ensenyament-aprenentatge del nostre alumnat”.

Compartir