Conferència “El Sí de Maria, el Sí dels Creients”, a càrrec de Mn. Sàrries

Mn. Ramon Sàrries, Arxiprest de les Valls, va presentar la conferència “El Sí de Maria, el Sí dels Creients” a l’església parroquial de Sant Julià de Lòria el passat diumenge 23 d’abril, emmarcada dins dels actes de l’Any Canòlich per commemorar els 800 anys de la troballa de la Mare de Déu.

Després d’algunes observacions prèvies, com la veracitat del text i l’estil literari, per contextualitzar l’estudi de les fonts documentals Mn. Sàrries va explorar l’escenari on es desenvolupa la història: Natzaret a la regió de Galilea. La basílica situada al centre de la població i la seva arquitectura impressionant, incloent la gran cúpula, la façana amb inscripcions i relleus o l’atri amb imatges de la Mare de Déu, són alguns dels escenaris que ha destacat.

Va començar l’anàlisi del text per la salutació que l’àngel fa a Maria, seguida per la seva reacció i la resposta de l’àngel. Seguit per discutir els trets de príncep de Jesús, la sorpresa de Maria i la resposta final de Maria que es converteix en l’esclava del Senyor. També va destacar el testimoni dels Pares de l’Església i com aquesta història ha estat interpretada en la literatura espiritual, com per exemple per Sant Joan de la Creu.

Mn. Sàrries va explorar la riquesa i profunditat d’aquesta història bíblica, destacant la seva importància per als creients d’avui en dia al haver estat inclosa en la doctrina recent de l’Església. Per acabar va destacar la importància de confiar en Déu i estar oberts als seus plans, doncs la Paraula de Déu condueix la vida del món implicant a les persones, sent els creients la comunitat dels implicats.

Compartir