Renovació pasqual de vots de les Religioses de la Sda. Família

El Dilluns de Pasqua moltes parròquies celebren Aplecs per commemorar la Resurrecció de Jesús. Les Religioses de l’Institut de Germanes de la Sda. Família d’Urgell d’Andorra i La Seu d’Urgell, reunides a la Capella de la Mare Janer, prop del sepulcre de la seva Fundadora la beata Anna M. Janer i Anglerill, van renovar la seva consagració religiosa a la presència de l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives.

És una bella i significativa tradició de l’Institut fundat a La Seu d’Urgell el 1859, renovar els vots en aquest dia i així es va fer per part de la vintena de religioses de les comunitats d’Andorra i Escaldes, i de La Seu d’Urgell.

L’Arquebisbe les animà a viure la Pasqua del Senyor Jesús que s’apareix aquests dies a les dones i les fa primeres testimonis de la resurrecció, entre elles, Maria Magdalena, l’apòstol dels apòstols. Ens cal portar l’alegria i l’esperança de la Pasqua a tothom i ajudar que els nostres germans puguin viure amb joia i sentit d’eternitat.

Les Germanes fan aquesta bella pregària de renovació, en continuïtat i desplegament del seu compromís baptismal:

“Jo, N. renovo la meva consagració a Déu en l’Església,
i el meu compromís de seguir Jesucrist
vivint els vots de Castedat, Pobresa i Obediència,
segons les Constitucions de l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell.
Confio en la gràcia de Déu,
que demano per intercessió de la Sagrada Família,
i en l’ajut de les meves germanes,
per ser fidel a la meva consagració.”

Després de l’eucaristia van compartir un àpat fratern i a l’hora de menjar la mona van cantar belles i festives cançons de Pasqua.

Compartir