Gerri de la Sal recupera la seva processó 50 anys després d’aturar-se

El grup d’Amics de la Parròquia de Gerri de la Sal, que volen formar una Confraria, va recuperar, la nit del Dijous Sant la processó de Nostre Senyor de Gerri de la Sal. Va presidir-la el Rector Mn. Joan Pau Esteban i va comptar amb la participació de pràcticament tota la població activa de Gerri.

La comitiva, portant el Sant Crist, va sortir de l’Antic Monestir de Santa Maria i va arribar a la plaça Sant Feliu, on es va fer la lectura de l’Evangeli de la Passió i posteriorment es va beneir el poble i els seus habitants. Després va retornar fins al Monestir, acabant l’acte a la matinada de divendres.

La imatge produïda, segurament, a la postguerra, als tallers d’imatgeria d’Olot, ha estat completament restaurada per Joan Avilés. L’acompanyament musical fou a carrec del grup “Els Ginjolers” que han interpretat marxes processionals tradicionals de Catalunya del segle XVIII i anteriors.

El Grup d’Amics de Gerri de la Sal ha comptat amb la participació activa d’una quarantena de participants, a més dels socis que no participaven de manera directa i que són pràcticament tots els veïns del poble.

Compartir