66 participants d’Urgell en la X Jornada de Mestres i Professors de Religió de Catalunya

Un nombrós grup de professors i mestres de religió d’Urgell participa aquest dissabte 9 d’abril en la X Jornada de Mestres i Professors de Religió de les Diòcesis amb seu a Catalunya, que es duu a terme a La Salle Bonanova de Barcelona.  Els 66 integrants del grup han arribat amb el gruix dels participants a un quart de deu del matí, quan es feia l’acolliment general.

Després de la pregària inicial i dels parlaments, la jornada s’ha iniciat amb la ponència a càrrec del P. Llorenç Puig, s.j.: «una crida a un canvi personal, cultural i social: els reptes de la Laudato Si». La jornada s’ha complementat amb la participació a un dels 8 tallers que s’han planificat per la trobada; sobre els problemes de connexió que troben els mestres a la classe de religió amb els joves i infants, proposant recursos per superar-los; sobre como potenciar la intel·ligència espiritual a través de la música i el cinema a través d’un programa desenvolupat per això i els seus aplicatius; sobre la necessitat d’embellir el procés d’aprenentatge mitjançant diferents propostes artístiques; sobre les tendències metodològiques en l’Ensenyament de la Religió; i, en un àmbit d’anàlisi i d’exploració quatre propostes diverses: Francesc Riu proposa una anàlisi crítica del passat, el present i el possible futur de la classe de religió, Juanjo Fernández, reflexions, pregàries i recursos per portar la joia de l’Any de la Misericòrdia a l’escola;  Raül Benítez, cançons i pregàries; i Óscar de la Cruz proposa un recorregut pel personatge de Ramón Llull com a estratega amb discurs i formes literàries propies.

Després de dinar es preveu un acte musical preparat per Peio Sánchez, Xavier Morlans i Antoni Ofal amb seqüències cinematrogràfiques, monòlegs i música en viu. La cloenda serà l’Eucaristia.


{youtube}ww_GQ39hdMs{/youtube}

Compartir